Social 13 Martie 2017 10:40
Mii de oameni au iesit din nou in strada la Bucuresti, pentru cea de-a sasea duminica la rand, pentru a protesta fata de legea gratierii, pe care PSD incearca sa o treaca prin Parlament, daca nu a reusit prin ordonanta. Proteste similare au avut loc si in alte orase ale tarii.
"OUG 13 revine pe filiera parlamentara. PSD intentioneaza sa gratieze faptele de coruptie. Este esenta prescurtata a amendamentelor propuse de senatorul PSD Serban Nicolae. (...) Coruptii trebuie sa stea la puscarie, iar daca nu au conditii, conditiile trebuie facute pentru toti oamenii care stau in puscarie", sustin initiatorii protestului.

A sasea duminica de proteste din Bucuresti s-a incheiat in fata Palatului Parlamentului, dupa aproximativ patru ore, timp in care manifestantii au si marsaluit pe traseul Piata Victoriei - Piata Romana - Piata Unirii - Piata Constitutiei. Numarul demonstrantilor a crescut pe parcurs de la aproximativ 1.000, cati s-au strans in Piata Victoriei, la aproximativ 2.500, cati au fost in Piata Constitutiei.

Manifestantii au inceput sa se adune in Piata Victoriei in jurul orei 18.00. Multi dintre ei au venit cu steaguri tricolore, ale UE si SUA.

Demonstrantii au suflat in vuvuzele si au scandat: "Hotii","La inchisoare, nu la guvernare", dar si "Jos labele de pe paduri".

Unii dintre protestatari au avut pancarte pe care scria: "Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit", "Vedea-ti-as hamsterul in cocotier", "DNA, noi suntem arma ta", "Obositi, dar tot aici".

In Piata Victoriei s-a distribuit gratuit ceai si cafea, ca si la protestele anterioare.

Manifestantii au pornit in mars spre Piata Constitutiei

In jurul orei 19.30, cand numarul celor prezenti a ajuns la aproximativ 1.000, unul dintre demonstranti a anuntat, de la o portavoce, ca incepe marsul. Oamenii s-au incolonat si, flancati de jandarmi, au pornit spre Palatul Parlamentului.

Ei au parcurs traseul Bulevardul Lascar Catargiu - Piata Romana - Piata Universitatii - Piata Unirii - Piata Constitutiei scandand lozinci impotriva Guvernului si a Parlamentului, in zgomot de vuvuzele si huiduieli.

Pe traseu, numarul protestatarilor a crescut constant pana la aproximativ 2.500.

Odata ajunsi in Piata Constitutiei, manifestantii au strigat "Rusine sa va fie!", "Cuib de hoti si de mafioti", "300", dar si "CCR, sluga PSD".

Participantii la manifestatie au mai strigat, la unison: "Noaptea hoti, ziua mafioti", "Iesiti din casa daca va pasa", "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu", "Afara cu penalii din politica", "Fiti atenti la buzunare, avem hoti la guvernare", “Romania cere: Fara gratiere”, “Romania, trezeste-te”, “Zi de zi, aici vom fi”, “Uniti, salvam toata Romania”, “Demisia”, “ALDE si PSD, aceeasi mizerie”, “Justitie, nu coruptie”, "Parlament penal, mars la tribunal", "PSD, ciuma rosie".

Toti cei prezenti in Piata Constitutiei au cantat imnul national si au aprins lanternele telefoanelor mobile.



Demonstrantii au intonat si Imnul Golanilor, inainte de a se indrepta, spre case, in jurul orei 22.30.

Protestul a fost anuntat pe Facebook, sub sloganul "Stop Joc. In Democratie, Coruptii Stau La Puscarie”, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.