Social 10 Martie 2017 17:12 de Clara Vacaru
Peste 750 de persoane care au mancat gratuit la cantina sociala in urma cu patru ani trebuie sa returneze Primariei Constanta aproximativ 1,4 milioane de lei, dupa ce Curtea de Conturi a decis ca acestea nu indeplineau conditiile legale pentru a beneficia de mesele respective, obligand municipalitatea sa recupereze sumele respective.

Curtea de Conturi a notat, in raportul din 2014, ca mai multe persoane care au obtinut venituri mai mari de 123,60 de lei pe luna au beneficiat, in 2013, de ajutor social sub forma de masa la cantina de ajutor social.

Curtea de Conturi a solicitat atunci inventarierea tuturor dosarelor depuse de catre solicitantii ajutorului pentru acordarea mesei la cantina, realizarea anchetelor sociale si analizarea acordarii ajutorului pentru acordarea mesei la cantina.

Conducerea Camerei de Conturi Constanta a dispus masuri pentru stabilirea tuturor sumelor reprezentand masa primita de catre persoanele care nu aveau dreptul (neindeplinind conditiile legale de acordare) precum si a sumelor reprezentand contributia de 30 la suta din venitul net lunar a persoanelor care aveau dreptul la masa cu plata contributiei si recuperarea integrala a acestora in termenul legal de prescriptie”, se arata in raporul Curtii de Conturi.

Potrivit reprezentantilor Primariei Constanta, municipalitatea a emis decizii de plata pentru 754 de persoane, avand de recuperat in total suma de 1.382.777 de lei. Astfel, oamenii au de achitat fiecare sume cuprinse intre 12 si 2190 de lei.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Cele mai multe persoane spun ca nu au de unde da acesti bani pentru ca au venituri mici.

Primaria Constanta cauta solutii pentru rezolvarea acestei situatii, urmand sa se adreseze Ministerului Muncii pentru a vedea cum poate fi remediata problema.

Citeste si:
Kelemen Hunor declară că dosarele lui Florin Cîțu nu au relevanță...
Kelemen Hunor declară că...

Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.