Social 10 Martie 2017 17:12 de Clara Vacaru
Peste 750 de persoane care au mancat gratuit la cantina sociala in urma cu patru ani trebuie sa returneze Primariei Constanta aproximativ 1,4 milioane de lei, dupa ce Curtea de Conturi a decis ca acestea nu indeplineau conditiile legale pentru a beneficia de mesele respective, obligand municipalitatea sa recupereze sumele respective.

Curtea de Conturi a notat, in raportul din 2014, ca mai multe persoane care au obtinut venituri mai mari de 123,60 de lei pe luna au beneficiat, in 2013, de ajutor social sub forma de masa la cantina de ajutor social.

Curtea de Conturi a solicitat atunci inventarierea tuturor dosarelor depuse de catre solicitantii ajutorului pentru acordarea mesei la cantina, realizarea anchetelor sociale si analizarea acordarii ajutorului pentru acordarea mesei la cantina.

Conducerea Camerei de Conturi Constanta a dispus masuri pentru stabilirea tuturor sumelor reprezentand masa primita de catre persoanele care nu aveau dreptul (neindeplinind conditiile legale de acordare) precum si a sumelor reprezentand contributia de 30 la suta din venitul net lunar a persoanelor care aveau dreptul la masa cu plata contributiei si recuperarea integrala a acestora in termenul legal de prescriptie”, se arata in raporul Curtii de Conturi.

Potrivit reprezentantilor Primariei Constanta, municipalitatea a emis decizii de plata pentru 754 de persoane, avand de recuperat in total suma de 1.382.777 de lei. Astfel, oamenii au de achitat fiecare sume cuprinse intre 12 si 2190 de lei.

Cele mai multe persoane spun ca nu au de unde da acesti bani pentru ca au venituri mici.

Primaria Constanta cauta solutii pentru rezolvarea acestei situatii, urmand sa se adreseze Ministerului Muncii pentru a vedea cum poate fi remediata problema.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.