Social 10 Martie 2017 15:08
La muzeul din Botosani, doua picturi ale lui Stefan Luchian sunt acum inventariate la 3, respectiv 4 lei, relateaza botosaneanul.ro. Aceste sume sunt cele rezultate dupa denominarea de acum 12 ani si nu au mai fost actualizate nici pana azi.

La atat au ajuns sa fie inventariate doua dintre panzele semnate de Stefan Luchian, aflate in patrimoniul autoritatilor din Botosani. Operele de arta, cotate la zeci de mii de euro la casele de licitatii, figureaza acum in documentele statului la preturi de 3 si respectiv 4 lei.

S-a ajuns in aceasta situatie dupa denominarea din anul 2005. Atunci, valoare de inventar stabilita la cumpararea obiectelor de catre muzee nu a fost reactualizata, dupa taierea a patru zerouri.

Singura sansa ca obiectele din patrimoniul muzeului din Botosani sa fie evaluate corespunzator ar fi clasarea lor la categoria tezaur, in functie de vechime si importanta. Reprezentantii muzeului botosanean sustin ca nu au bani prevazuti in buget pentru o astfel de evaluare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.