Social 9 Martie 2017 16:49 de Clara Vacaru
Antena 3 a fost amendata de CNA cu 25.000 de lei pentru editia emisiunii Sinteza zilei, difuzata in luna septembrie 2016, in care Olivia Steer a vorbit despre convingerile ei fata de utilitatea vaccinurilor si a altor tratamente medicale.

Amenda a fost data si pentru o alta editie Sinteza zilei din luna februarie, in care s-a discutat despre un dosar clasat al DNA Suceava, despre taieri ilegale de lemn.

Sanctiunea a fost propusa de Radu Herjeu si a fost votata de sapte din cei opt membri prezenti la sedinta de azi: Florin Gabrea, Orsloya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu si Dorina Rusu, scrie paginademedia.ro. Impotriva a votat Radu Calin Cristea.

Membrii CNA, vehementi in ceea ce riveste calificarea Oliviei Steer pe tema vaccinurilor

Radu Herjeu: "Faptul ca accepti de dragul audientei sa faci o emisiune pe un subiect important si accepti sa nu inviti pe nimeni din partea cealalta eu cred ca asta e doar culpa moderatorului. Olivia Steer poate sa spuna ce vrea dansa. Dar ati observat ca nu a vorbit din experienta personala, a citat niste cercetatori fara sa-i numeasca, fara sa numeasca nici macar publicatia respectiva."

Florin Gabrea: “Aceasta femeie nu are nicio calificare medicala. Este inadmisibil. Am pierdut timp pe o situatie care este inadmisibila. O televiziune de calibrul si audienta A3, socotesc eu, nu are voie, nu este intr-un domeniu de tamplarie, este un domeniu foarte grav. Sistemul medical si relatia dintre pacient si persoana cu care intra in contact intr-o eventuala activitate de insanatosire a pacientului. Daca noi suntem intr-o situatie relativ inapoiata cu sistemul sanitar se datoreaza in special tipului de discurs in spatiul public, care este promovat in mod special de televiziuni. Antena 3 nu cred ca avea dreptul sa invite o persoana fara nicio calificare medicala”, a spus Florin Gabrea.

Dorina Rusu: “Prin faptul ca a invitat-o pe doamna Steer e treaba ei ce parere are, dar faptul ca a fost invitata la Antena 3 intr-o emisiune cu o audienta atat de mare i-a dat o legitimitate in plus si nu e in regula deloc. Cu atata usurinta se vorbesc de niste lucruri atat de grave si moderatorul sa nu ia atitudine?

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Norina Ionescu, reprezentanta Antenei 3 la CNA, a spus ca, pe parcursul emisiunii, Mihai Gadea a indemnat telespectatorii sa nu ia “de bune” declaratiile Oliviei Steer.


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.