Social 9 Martie 2017 16:49 de Clara Vacaru
Antena 3 a fost amendata de CNA cu 25.000 de lei pentru editia emisiunii Sinteza zilei, difuzata in luna septembrie 2016, in care Olivia Steer a vorbit despre convingerile ei fata de utilitatea vaccinurilor si a altor tratamente medicale.

Amenda a fost data si pentru o alta editie Sinteza zilei din luna februarie, in care s-a discutat despre un dosar clasat al DNA Suceava, despre taieri ilegale de lemn.

Sanctiunea a fost propusa de Radu Herjeu si a fost votata de sapte din cei opt membri prezenti la sedinta de azi: Florin Gabrea, Orsloya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu si Dorina Rusu, scrie paginademedia.ro. Impotriva a votat Radu Calin Cristea.

Membrii CNA, vehementi in ceea ce riveste calificarea Oliviei Steer pe tema vaccinurilor

Radu Herjeu: "Faptul ca accepti de dragul audientei sa faci o emisiune pe un subiect important si accepti sa nu inviti pe nimeni din partea cealalta eu cred ca asta e doar culpa moderatorului. Olivia Steer poate sa spuna ce vrea dansa. Dar ati observat ca nu a vorbit din experienta personala, a citat niste cercetatori fara sa-i numeasca, fara sa numeasca nici macar publicatia respectiva."

Florin Gabrea: “Aceasta femeie nu are nicio calificare medicala. Este inadmisibil. Am pierdut timp pe o situatie care este inadmisibila. O televiziune de calibrul si audienta A3, socotesc eu, nu are voie, nu este intr-un domeniu de tamplarie, este un domeniu foarte grav. Sistemul medical si relatia dintre pacient si persoana cu care intra in contact intr-o eventuala activitate de insanatosire a pacientului. Daca noi suntem intr-o situatie relativ inapoiata cu sistemul sanitar se datoreaza in special tipului de discurs in spatiul public, care este promovat in mod special de televiziuni. Antena 3 nu cred ca avea dreptul sa invite o persoana fara nicio calificare medicala”, a spus Florin Gabrea.

Dorina Rusu: “Prin faptul ca a invitat-o pe doamna Steer e treaba ei ce parere are, dar faptul ca a fost invitata la Antena 3 intr-o emisiune cu o audienta atat de mare i-a dat o legitimitate in plus si nu e in regula deloc. Cu atata usurinta se vorbesc de niste lucruri atat de grave si moderatorul sa nu ia atitudine?

Citeste si:
Ada Galeș a trăit experiența vieții sale în America Express. Ce...
Ada Galeș a trăit experiența...

Norina Ionescu, reprezentanta Antenei 3 la CNA, a spus ca, pe parcursul emisiunii, Mihai Gadea a indemnat telespectatorii sa nu ia “de bune” declaratiile Oliviei Steer.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.