Social 8 Martie 2017 15:31
Agentia Nationala Antidrog (ANA) dezvolta, incepand cu luna martie 2017, Programul de interventie rapida si in randul femeilor consumatoare de droguri, care se afla in maternitati, pentru care va fi asigurata inductia cu metadona, dupa evaluarea medicala, psihologica si sociala a acestora.

Programul este realizat in acord cu recomandarile Consiliului International pentru Controlul Drogurilor (International Narcotics Control Board, INCB), precizeaza ANA.

Din luna aprilie 2016, Programul de interventie rapida include si asistenta persoanelor consumatoare de droguri care nu pot accesa direct serviciile de asistenta din comunitate - persoane consumatoare de droguri care se afla in stare privativa de libertate, la nivelul Centrului de Retinere si Arestare Preventiva nr. 1 Bucuresti, mai arata repezentantii Agentiei Nationale Antidrog.

ANA a implementat din 2014 o serie de proiecte si programe de asistenta integrata medicala, psihologica si sociala destinate consumatorilor de droguri si consumatorilor dependenti, inclusiv a celor de sex feminin, unul dintre ele fiind Proiectul “Egalitate de sanse pe piata muncii - Sansa ta la un viitor mai bun!” care si-a propus implementarea unui set de actiuni integrate pentru sprijinirea accesului pe piata muncii a 540 persoane, dintre care 465 femei (femei consumatoare de droguri si femei la risc de consum prin vulnerabilitatea psihosociala) si 75 persoane apartinand altor grupuri vulnerabile.

Din totalul celor 699 de femei care au fost recrutate pe parcursul implementarii proiectului in scopul includerii in programul de instruire pentru acces pe piata muncii, 102 femei au varsta peste 45 ani, ceea ce reprezinta 14,59 la suta, mai precizeaza ANA, conform news.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.