Social 8 Martie 2017 13:45 de Clara Vacaru
Politia a deschis un dosar penal in rem pentru profanare de cadavre in cazul femeii din judetul Vaslui care si-a aruncat copilul in foc dupa ce l-a nascut. De asemenea, Directia pentru Protectia Copilului a inceput, miercuri, propria ancheta pentru a stabili masurile de protectie ce se impun pentru doua fetite, de patru si sase ani, ale femeii.

Cazul tinerei de 35 de ani, din localitatea vasluiana Oteleni, care si-a aruncat copilul in focul din soba dupa ce l-a nascut, a ajuns in atentia autoritatilor pentru protectia copilului, avand in vedere ca femeia are trei fete, de patru, sase si 17 ani, pentru care trebuie stabilita o masura de protectie.

Deocamdata, fetitele de patru si sase ani se afla in ingrijirea bunicii materne, in conditiile in care mama lor este internata in spital din cauza complicatiilor pe care le-a suferit dupa ce a nascut acasa, fara a beneficia de ingrijiri medicale timp de aproape o saptamana.

In ceea ce o priveste pe cea mai mare dintre fete, acesta este eleva la un liceu din Barlad si este cazata in internatul unitatii de invatamant.

”In urma anchetei, se va stabili daca se impune sau nu separarea minorilor de familie. Insa, pana cand nu va fi finalizata ancheta de catre Politie, nu ne putem pronunta. Oricum, ca in toate cazurile de acest fel, se va lua acea masura de protectie in interesul superior al copiilor”, a declarat, miercuri, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, Irina Cimpeanu.

Retail jobs

In ceea ce priveste ancheta desfasurata de catre politisti, criminalistii au ridicat probe din locuinta femeii de 35 de ani pentru a putea stabili, impreuna cu medicii legisti, daca bebelusul pe care l-a aruncat in foc a venit pe lume viu. Totodata, politistii au inceput urmarirea penala in rem pentru profanare de cadavre

Cazul a ajuns in atentia Politiei la sesizarea medicilor Spitalului Municipal Husi, acolo unde femeia din Oteleni a ajuns in stare grava cu ambulanta, pe 6 martie, din cauza complicatiilor suferite in urma nasterii neasistate. Tanara le-a spus medicilor ca ar fi suferit un avort spontan acasa, pe 1 martie, si a aruncat copilul in foc pentru ca s-a nascut mort.


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.