Social 8 Martie 2017 11:00 de Clara Vacaru
Medicul Gabriel Diaconu, unul dintre cei mai cunoscuti psihiatri din Romania, atrage atentia asupra conditiilor din multe spitale si scoli din Romania, dupa ce senatorul PSD Serban Nicolae a motivat amendamentul adus la legea gratierii spunand ca nu crede ca „cei corupti trebuie sa stea trei intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precara”, scrie Digi24.

Sunt in asentimentul domnului Serban Nicolae. Un corupt nu trebuie sa stea intr-o camera 3 pe 3, cu 3 in pat, in igrasie si mizerie. In astfel de conditii trebuie sa stea un batran, un bolnav, un copil institutionalizat, un sarman naiv al votului la punga, un edentat, un analfabet, un terchea si-un berchea, un tanar mizantrop student la facultate, un vis cu cai verzi pe pereti, un vesnic doritor de mare, soare etc, eventual pe bani multi. Acolo sa-i ducem pe oricine, mai putin pe cei care-si traiesc viata la fenta”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Pentru ca daca-i dau crezare domniei sale, si daca e sa fie dreptate, echitate, demnitate, atunci musai sa fie pentru toti. Daca-i dau gir, atunci gir sa fie si pentru toti care-au murit prematur indopati cu antibiotice ca ultima reduta in fata jegului si-a bacteriei ce creste numai in rahat. Si daca-i dau gir, atunci cuminti sa stam in timp ce diversi lupi stau de vorba cu noi despre ce-o sa mai mancam diseara”, continua medicul.

Nu-i doresc celula grea nici unui borfas, baiat de trupa, combinator de ocazie si intretinut institutional. Au simpatia, umorul, pastelul vorbelor facute stalci si-al banilor bagati prin plasa. Ii doresc doar sa faca un pic de munca. Munca adevarata. Munca la frecat podelele intr-un spital al patriei. Munca la curatat veceuri prin scolile neamului. Munca in cot, la cot, pe coate cu toti cei care, dimineata de dimineata, aduna gunoaie de prin pubele prea pline de ciolane roase, de maduve supte, de zgarciuri ramase. Cu alte cuvinte, sa-si duca viata un pic (si) prin vietile noastre. Ailalti. Aia care inca mai muncesc. Inca mai platesc cinstit, taxa cu taxa. Aia care nu dorm noaptea de frica somatiilor. Caci inca n-am ajuns sa fim vladica si opinca”, mai scrie Gabriel Diaconu, unul dintre medicii care s-a implicat in consilierea victimelor tragediei din clubul Colectiv.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre infecția cu Salmonella
Ce trebuie să știi despre...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.