Social 8 Martie 2017 13:00
Mai mult de o treime dintre barbatii romani acopera toate cheltuielile atunci cand calatoresc in cuplu. Acest fapt este demonstrat de Studiul International despre Calatorii realizat de momondo in 2017 in randul calatorilor romani.

In general, romanii prefera sa imparta costurile de calatorie in mod egal, asa cum declara 51% dintre respondenti. Aceasta optiune este intalnita mai degraba in randul respondentilor din categoriile de varsta 18-22 de ani (49%) si 23-35 de ani (55%) decat in randul participantilor la studiu cu varsta peste 56 de ani (42%).

Mai mult, conform studiului momondo, pentru 12% dintre cuplurile cu varsta cuprinsa intre 18 si 22 de ani parintii sunt cei care acopera cheltuielile acestora de calatorie. Exista si cazuri in care fiecare in parte plateste propriile cheltuilei, insa aceasta optiune este valabila doar pentru 6% dintre romani. Cand vine vorba de alte optiuni pentru acoperirea cheltuielilor de calatorie, romanii participanti la studiu se bazeaza mai putin pe sprijinul venit din partea parintilor sau copiilor. De exemplu, doar 2% dintre cuplurile din Romania petrec o vacanta impreuna datorita parintilor care le acopera costurile. Cu atat mai putin cheltuielile de calatorie sunt acoperite de catre copii – doar 1% dintre femeile participante la studiu au selectat aceasta optiune.

O alta concluzie a studiului momondo este ca 35% dintre barbatii romani isi asuma ei insisi toate costurile unei calatorii in cuplu.
Pe de alta parte, 4% dintre barbati afirma ca fiecare plateste propriile cheltuieli iar 3% spun ca partenera lor plateste pentru amandoi. In ceea ce priveste femeile din Romania, 6% dintre participantele la studiu declara ca isi asuma acoperirea costurilor de calatorie pentru sine si pentru partener iar 18% merg in vacanta pe banii partenerului.

Exista si situatia in care grija impartirii cheltuielile de calatorie nu poate fi luata in calcul. 5% dintre barbati si 9% dintre femei care au participat la studiu nu au partener de calatorie. Cu toate acestea, 1% dintre respondenti, aceeasi pondere pentru ambele sexe, nu calatoresc cu partenerul.

„Rezultatele studiului au demonstrat ca, dincolo de pasiunea romanilor pentru calatorii, exista si o preocupare constanta in ceea ce priveste acoperirea cheltuielilor de calatorie. Mai mult de jumatate dintre calatorii romani impart cu partenerul cheltuielile aferente vacantei impreuna si, astfel, experienta de calatorie devine mai accesibila amandurora, cel putin din punct de vedere financiar. Dar exista, totodata, o alta tendinta – peste o treime dintre barbati este gata sa acopere personal toate costurile financiare ale unei vacante in doi. Aceasta este, de altfel, o veste cat se poate de buna, mai ales acum in prag de 8 martie”, declara Mircea Giurca, Marketing Manager momondo Romania.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Acest studiu a fost realizat in 2017 la initiativa momondo in randul utilizatorilor din Romania. Cercetarea are la baza raspunsuri venite de la aproximativ 1000 de respondenti din intreaga tara, femei si barbati, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.