Social 7 Martie 2017 11:55 de Clara Vacaru
Un detinut de la Penitenciarul Bucuresti Rahova, care executa in regim deschis o pedeapsa de 13 ani si patru luni pentru omor, a evadat de la un punct de lucru exterior, unde desfasura activitati de intarire a dispozitivului de paza.

UPDATE 17:00: Detinutul a fost prins, marti, la Focsani, de lucratorii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). La aceasta ora, detinutul se afla in custodia Penitenciarului Focsani, au precizat sursele citate.

El risca o pedeapsa cu inchisoarea intre sase luni si trei ani pentru evadare, potrivit Codului penal.

Stire initiala
- Potrivit Penitenciarului Bucuresti Rahova, luni, in jurul orei 20.00, detinutul Bogdan Iftimie "a parasit un punct de lucru exterior, unde presta activitati lucrative si desfasura activitati de intarire a dispozitivului de paza”.

Pentru prinderea detinutului evadat au fost blocate caile de acces spre posibilele directii in care ar fi putut pleca acesta, a fost alarmat personalul penitenciarului si au fost trimise de urgenta mai multe echipe de cautare formate din angajati ai unitatii de detentie, care coopereaza cu Politia Romana, Politia Judetului Ilfov, Jandarmeria Capitalei si Politia de Frontiera.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus efectuarea unei anchete administrative, pentru a analiza circumstantele care au dus la evadarea detinutului.

Persoanele care pot da informatii care sa ajute la prinderea detinutului pot suna la numarul de urgenta 112, la Penitenciarul Rahova - 021. 420.24.28 sau pot merge la cea mai apropiata unitate de politie.

Bogdan Iftimie are 28 de ani, inaltime 1,64 met ri, ochi verzi, frunte ingusta, ridata, par saten inchis, statura mijlocie, iar cand a evadat purta pantalon tip jeans si jacheta de culoare inchisa, domiciliul acestuia fiind in localitatea Secuieni, judetul Bacau.

Acesta este condamnat definitiv la 13 ani si patru luni de inchisoare pentru omor calificat si executa pedeapsa in regim deschis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.