Social 5 Martie 2017 21:27
Manifestantii s-au strans din nou in a 35-a zi si in a cincea duminica de proteste.

Update 23.30- Manifestatia s-a incheiat cu intonarea imnului national.

Update 22.00- Numarul manifestantilor a ajuns la 7.000.

Update 21.47
- Manifestantii au plecat de la Parlament si de indreapta spre DNA, scandand ”Codruta, Codruta, leag-o pe Olguta”. De aici protestatarii isi vor continua drumul spre Piata Victoriei, marsul urmand sa se uncheie in fata Guvernului, de unde a si inceput.

Manifestantii care au plecat in mars din Piata Victoriei in urma cu aproape doua ore au ajuns in fata Parlamentului, pe traseu alaturandu-li-se si alte persoane, astfel ca numarul lor depasind 4.000.

Protestatarii au ajuns in fata Parlamentului strigand "Parlament de hoti, la puscarie toti!", "DNA nu ceda", "Noaptea hoti, ziua mafioti"

La monumentul eroilor Revolutiei, manifestantii au ingenunchiat, au tinut un moment de reculegere si au aprins luminile telefoanelor. Apoi au aplaudat.

Pe traseu, oamenii au iesit la balcoane, au aplaudat si au strigat in acelasi timp cu cei din strada ”Demisia” si ”Romania cere fara gratiere”.

Manifestantii au suflat in fluiere si vuvuzele si au strigat ”Iesiti din casa, daca va pasa!”, ”Romania, trezeste-te!”, ”Demisia!”, ”Vrem justitie, nu coruptie”, ”Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu”, "Hotii"

Circulatia rutiera a fost blocata pe traseul pe care se deplaseaza protestatarii - bulevardele Lascar Catargiu, Magheru, Nicolae Balcescu - pe sensul de mers dinspre Piata Victoriei spre Piata Unirii. Pe Bulevardul Unirii, circulatia rutiera este blocata pe ambele sensuri, precum si in Piata Constitutiei, scrie News.ro.

Cateva zeci de persoane se aflau la ora 18.00, in Piata Victoriei, si urmau sa plece peste o ora in mars spre Parlament.

Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

La ora 19.00 insa, in Piata Victoriei erau doar cateva sute de persoane, astfel ca participantii au amanat plecarea in mars.

In jurul orei 19.30, circa o mie de persoane au plecat in mars din Piata Victoriei.

Protestul a fost anuntat pe Facebook, sub sloganul "Sustinem DNA, vrem depolitizarea institutiilor”.

Multi dintre cei prezenti au steaguri tricolore, ale UE si SUA. Au fost impartite insigne cu mesajul ”Rezist”.

In Piata Victoriei s-au strans si semnaturi pentru demiterea primarului Capitalei, Gabriela Firea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.