Social 4 Martie 2017 11:43
Vicepresedintele PNL Cezar Preda a declarat sambata, la Parlament, ca nu a avut nicio discutie in care sa i se propuna sa preia conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE), dar orice persoana care are expertiza in domeniu ar fi onorata sa conduca Serviciul.

Intrebat daca va fi viitorul director SIE, Cezar Preda a sustinut ca nu a avut loc nicio discutie in acest sens.

”Ieri (vineri – n.r.) eram la cea mai mare expozitie de vanatoare si de pescuit din Romania si, in timp ce probam o varga de pescuit, cineva a venit si m-a felicitat. L-am intrebat pentru ce. Raspunsul pe care i l-am dat cetateanului vi-l dau si dumneavoastra: am fost de multe ori pe stiri si ministru si viceprim-ministru. Nu pot sa confirm nimic pentru ca nu a avut loc nicio discutie, nu asa se face numirea la SIE”, a raspuns liberalul.

Intrebat in continuare daca ar accepta aceasta functie in cazul in care i s-ar propune, Cezar Preda a spus ca „orice om cu expertiza” ar fi onorat sa conduca SIE, scrie News.ro.

„Orice om este onorat care are expertiza pentru o asemenea functie, dar chestiunile astea sunt la nivel de sef de stat, la nivel de securitate nationala. Nu sunt eu in masura sa apreciez cum va face domnul presedinte nominalizareaa. Dar e o onoare pentru oricine”, a completat el.

De asemenea, chestionat daca se asteapta ca sefia SIE sa revina PNL, Cezar Preda a afirmat: „Eu nu cred ca poate fi dus in ecuatie de membru de partid chestiunea asta. Poate sa fie din interiorul PNL, ca un om cu expertiza mare, poate sa fie din afara PNL. Domnul presedinte decide”.

”Evenimentul Zilei” a scris vineri ca Cezar Preda are cele mai mari sanse sa fie numit director al SIE de catre presedintele Klaus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.