Social 1 Martie 2017 17:55
Marti, 28 februarie, 160 de copii si tineri cu nevoi speciale din serviciile de protectie a copilului din judetul Maramures au participat la cea de-a 17-a editie a Jocurilor Speciale de Iarna, care au avut loc pe partia din Cavnic. Evenimentul sportiv a fost organizat de Hope and Homes for Children Romania si sustinut de Bridges for New Beginnings, SUA.

Cu ocazia Jocurilor Speciale de Iarna, pe partia de la Cavnic, distractia a fost cuvantul de ordine al zilei. Copiii si tinerii s-au organizat in 12 echipe, Albinutele, Buburuzele, Catelusii, Fluturasii, Ghioceii, Inimioarele, Lalelele, Margaretele, Omuletii de zapada, Pisicutele, Poneii, Stelutele si au participat, pe rand, la probele competitiei. Au jucat fotbal, X si 0 si sotron pe zapada, s-au intrecut la trasul franghiei si stafeta cu lingura cu ou, s-au dat cu saniuta pe partie, au aruncat cu bulgari la tinta si au facut oameni de zapada.

Distractia de pe partie s-a terminat cu un moment festiv, in care copiii au primit diplome, medalii si pungi cu cadouri. Copiii si tinerii - unii dintre ei participand inca de la prima editie a Jocurilor Speciale de Iarna - au fost foarte incantati de ziua petrecuta pe partie, in zapada, dar mai ales de activitatile care au fost o ocazie foarte buna de a se intrece intre ei.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Hope and Homes for Chdilren organizeaza Jocurile Speciale de Iarna inca din anul 2000, cu scopul integrarii sociale a copiilor si tinerilor cu nevoi speciale prin activitati de petrecere a timpului liber si intreceri sportive specifice sezonului de iarna. La aceste jocuri participa copii si tineri din serviciile de protectie a copilului din judetul Maramures, dar si de la ASSOC si Asociatia Esperando, organizatii cu care Hope and Homes for Children colaboreaza.

”Bucuriile marunte sunt cele care ne aduc fericire si asta am vrut sa simta, astazi, copiii care au participat la jocurile zapezii pe partia de schi din Cavnic. A fost o zi cu soare si vom mentine traditia aceasta, pentru ca sute de copii asteapta evenimentul acesta an de an”, a declarat Stefan Darabus, director regional, Europa Centrala si de Sud, in cadrul Hope and Homes for Children.

Citeste si:
Ce jocuri de cazino ai putea alege în funcție de zodie
Ce jocuri de cazino ai putea...

Jocurile Speciale de Iarna sunt organizate cu sprijinul Bridges for New Beginnings, SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.