Un nou protest in Piata Victoriei se anunta duminica, de data aceasta tema fiind sustinerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), informeaza digi24.ro.

Dupa ce in a treisprezecea zi la rand de proteste, multimea din Piata Victoriei, a format un "tricolor uman", iar in a 27-a zi de proteste peste 3.000 de manifestanti au realizat in Piata Victoriei, steagul Uniunii Europene, din hartii albastre si stelute galbene, pe care le-au luminat cu telefoanele mobile, un nou protest este anuntat pentru duminica.

"Reactionam la noile semnale de limitare si subordonare a unor institutii. Politizarea si numirea in functie dupa criterii si interese politice este primul motiv care ne-a scos in strada.

Daca DNA nu ar fi cercetat maniera in care OUG 13 a fost adoptata, nu am fi aflat astazi ca ministerul pentru Relatia cu Parlamentul oferise in prima faza un aviz negativ proiectului de modificare a codurilor penale, motiv pentru care sedinta a fost amanata pana la ora 21.00, pentru a fi redactat un nou aviz, de aceasta data pozitiv. Azi am aflat ca DNA a trecut peste limite in anchetarea acestui dosar.

Dar daca nu era de competenta acestei institutii, cine ar trebui sa scoata la iveala aceste nereguli si de ce nu a facut-o", se arata pe pagina evenimentului.

De mentionat este ca luni Curtea Constitutionala a admis ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public si Guvern pe tema anchetei privind OUG 13.

Citeste si: Calin Popescu Tariceanu solicita demisia sefei DNA

Turcan: Solicitarea demisiei sefei DNA este un act iresponsabil


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.