Liceul aradean in care elevii au gasit un sobolan mort pe un hol, langa salile de curs, a fost sanctionat de catre inspectorii de sanatate publica cu 3.000 de lei, in urma controlului efectuat luni, motivul fiind legat de igiena precara descoperita in grupurile sanitare.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arad, Daniela Cirnatu, a declarat, pentru News.ro, ca in urma controlului efectuat de catre o echipa de inspectori la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara, pe langa cadavrul sobolanului observat de elevi luni dimineata, s-a constat ca igiena grupurilor sanitare este precara.

”Scoala a efectuat operatiuni de deratizare si dezinsectie in trecut, insa nu a reusit sa elimine prezenta rozatoarelor. Am constatat insa si abateri cu privire la starea de igiena, respectiv grupuri sanitare cu igiena precara. Pentru ca aceasta situatie a mai fost constatata si la un control anterior, cand a fost dat un avertisment scris, acum s-a decis sanctionarea unitatii de invatamant cu suma de 3.000 de lei”, a declarat sursa citata.

Elevii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentara din Arad au gasit, luni, pe un hol al scolii, langa salile de cursuri, un sobolan mort si au spus ca nu este prima data cand vad rozatoare in unitatea de invatamant.

Directia de Sanatate Publica (DSP) Arad s-a autosesizat si a trimis o echipa pentru a face un control la unitatea de invatamant.

Seful DSP Arad, Constantin Catana, declara, corespondentului News.ro, ca scoala nu are contract de deratizare, desi la un control anterior, realizat in toamna, primise un avertisment scris tocmai din aceasta cauza. Seful Inspectoratului Scolar Judetean, Claudius Mladin, a spus ca a avut o discutie cu directoarea liceului, iar aceasta a invocat lipsa fondurilor pentru unele servicii, cum ar fi deratizarea.

Conform sursei citate, ”in general”, scolile aradene au contracte de deratizare, dezinfectie si dezinsectie, insa unele au expirat si nu au fost innoite din cauza ca bugetele administratiilor locale pe anul 2017 nu au fost adoptate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.