Plenul Senatului a votat, marti, proiectul de lege privind adoptarea ordonantei de urgenta 2/2017 care acorda, printre altele, calatorii gratuite cu trenul pentru studenti, respingand amendamentul introdus in comisia de buget prin care calatoriile studentilor erau limitate intre localitatea de domiciliu si cea in care studiaza.

Amendamentul prin care calatoriile studentilor erau limitate a fost propus de senatorii Eugen Teodorovici (PSD) si Florin Citu (PNL) in cadrul comisiei de buget. Ulterior adoptarii amendamentului, liberalul Florin Citu a anuntat ca renunta la aceasta propunere, sustinand ca amendamentul sau a fost admis de catre PSD doar ca sa mascheze alte ”cheltuieli faraonice” prevazute in bugetul pe 2017.

El a acuzat ca PSD i-a intins o capcana prin admiterea amendamentului sau la dezbaterea OUG 2/2017 in comisia de buget-finante a Senatului. ”N-am sa cad in capcana PSD-ului, care a fost de acord cu restrictionarea acestor subventii, pentru ca pur si simplu nu cred ca merita. De aceea renunt la amendament”, preciza liberalul.

Comisia de buget-finante a Senatului a dat, marti, aviz favorabil, cu amendamente, proiectului de Lege de aprobare a OUG 2/2017 care prevede ca studentii beneficiaza de gratuitate la calatoriile cu trenul ale companiei CFR.

Retail jobs

Un alt amendament, propus de Eugen Teodorovici si Stefan Mihu (PSD), stipuleaza ca de acelasi tratament preferential vor beneficia si elevii de liceu. Acesta a fost insa respins atat de plenul Senatului, unde a fost sustinut de UDMR, cat si de comisia de munca.


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.