Gripa aviara a fost confirmata la doua pasari gasite moarte in Parcul Tineretului din Capitala, cadavrele fiind incinerate de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), a anuntat, marti, Primaria Capitalei.

Potrivit municipalitatii, cele doua pasari au fost gasite moarte in Parcul Tineretului, in 15 februarie, de reprezentantii ALPAB, care atunci au sesizat Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti (DSVSA).

Specialistii DSVSA au prelevat probe de la cele doua pasari, iar in 20 februarie au anuntat ALPAB ca rezultatul a fost pozitiv pentru influenta aviara la pasari salbatice.

Administratia supravegheaza in continuare populatiile de pasari salbatice din parcuri si de pe lacuri, urmand sa notifice autoritatile daca vor mai fi gasite pasari moarte.

Primaria Capitalei a luat, din 10 februarie, mai multe masuri pentru combaterea raspandirii gripei aviare in Bucuresti, dupa ce a fost confirmata aceasta boala in cazul a cinci pescarusi gasiti morti pe malul lacului Grivita, in aval de barajul Straulesti.

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti a instituit atunci o zona de supraveghere de 10 kilometri in jurul locului unde au fost descoperiti pescarusii morti, care a cuprins sectoarele 1, 2, 5 si 6 din Bucuresti si localitatile Tunari, Otopeni, Corbeanca, Buftea, Mogosoaia, Chitila, Dragomiresti Vale si Chiajna din judetul Ilfov.

Totodata, administratia Gradinii Zoologice, aflata in subordinea primariei, a acoperit cu folie de plastic amplasamentele pelicanilor si ale pasarilor de balta, restrangand spatiul de iesire la exterior al acestora.

Primaria Sectorului 1 a constituit o celula de criza pentru combaterea raspandirii cazurilor de gripa aviara si a dispus interzicerea organizarii de piete, targuri sau expozitii de pasari, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.