De asemenea, Adriana Stoicescu, presedintele Tribunalului Timis, a declarat vineri, pentru Agerpres, ca fiecare judecator poate hotari in dosarul pe care il are in lucru cu privire la invocarea exceptiilor de neconstitutionalitate.

''Fiecare judecator, in dosar isi analizeaza exceptiile invocate'', a afirmat judecatorul Adriana Stoicescu, presedinta Tribunalului Timis.

In acest dosar, inculpatii sunt acuzati de abuz in serviciu sau complicitate la aceasta infractiune. Au fost trimisi in judecata fostul edil Gheorghe Ciuhandu, alaturi de viceprimarul din timpul mandatului sau, Adrian Orza, secretarul primariei din acea perioada, Ioan Cojocari, si de alti opt angajati ai municipalitatii.

Procurorii DNA au retinut ca acordarea unor sume de bani ''in mod abuziv si contrar prevederilor legale in vigoare, in perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timisoara, in cuantum total de 27.100.000 lei, catre S.C. Politehnica Timisoara S.A. (...) nu au servit intereselor comunitatii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat in jurul clubului de fotbal, finantarea fiind ilegala''.

Un raport al Curtii de Conturi a aratat ca finantarile pentru clubul timisorean de fotbal, venite din partea Consiliului Judetean si Primariei Timisoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei.