Aproximativ 200 de persoane au protestat, joi seara, in Piata Victoriei din Capitala, in cea de a saptesprezecea zi de manifestatii antiguvernamentale. Alte cateva zeci de protestatari s-au aflat, pentru a 12-a zi consecutiv, in fata Palatului Cotroceni, cerand demisia presedintelui Klaus Iohannis. Si in tara au fost proteste, cateva zeci de persoane manifestand impotriva Guvernului la Cluj, Constanta si Galati.

In cea de a 17-a zi de proteste declansate dupa adoptarea Ordonantei de Urgenta privind modificarea codurilor penale, in Piata Victoriei s-au strans aproximativ 200 de persoane.

Punctul culminant al manifestatiei a fost atins in jurul orei 21.00, cand toti protestatarii si-au aprins lanternele telefoanelor mobile si au cantat imnul national.

Manifestanti au fluierat, au fluturat steaguri tricolore si au scandat: "Zi de zi aici vom fi", "Demisia", "DNA sa vina sa va ia", "Jos Guvernul", "Hotii", "PSD, ciuma rosie", "Sobolanii", "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu", "Uniti, salvam toata Romania".

Lozincile au fost mai intai strigate la portavoce si apoi preluate de multime, scrie News.ro.

Circulatia s-a desfasurat normal, iar multe dintre masinile care au traversat Piata Victoriei au claxonat in semn de sustinere pentru demonstranti.

La ora 22.00, cei aproximativ 20 de manifestanti ramasi in fata sediului Guvernului au cantat din nou imnul si au aprins lanternele telefoanelor, apoi au inceput sa fluiere si sa huiduie.

Numarul record de manifestanti in Piata a fost atins in 5 februarie, cand peste 280.000 de oameni au protestat chiar in ziua in care Guvernul a abrogat Ordonanta de Urgenta privind codurile penale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.