Noul sef al ANAF, Bogdan Nicolae Stan, l-a avertizat pe premierul Sorin Grindeanu ca lipsa unui contract pentru intretinerea infrastructurii hardware si software afecteaza grav activitatea institutiei.

Acest lucru duce la aparitia de sincope in functionarea sistemului, care s-ar putea bloca si s-ar putea pierde date.

Potrivit acestuia, sistemul informatic al ANAF functioneaza in prezent la o capacitate de 99%, cu mult peste recomandarile tehnice de maximum 70%.

ANAF, asistata si finantata de Banca Mondiala, desfasoara din 2013 un amplu proiect de modernizare denumit RAMP (Revenue Administration Modernization Project).

Proiectul a fost aprobat in aprilie 2013, iar valoarea imprumutului este de 91,8 milioane dolari, pentru o perioada de implementare de cinci ani. Data limita de finalizare este 2019.

Conducerea ANAF a constatat ca, din anii 2012 - 2013, au incetat investitiile importante in infrastructura IT, in pofida recomandarilor ferme din acordul de imprumut dintre Romania si Banca Mondiala.

"Potrivit acestui Proiect, Romania s-a angajat la momentul imprumutului ca va asigura continuitatea functionarii in bune conditii a sistemului informatic existent, pana la achizitionarea unui nou sistem informatic de administrare a veniturilor (RMS Cots). Precizam ca, in acest moment, nu exista la nivelul ANAF niciun contract in derulare pentru intretinerea infrastructurii hardware, software si de comunicatii", se arata in comunicatul ANAF citat de Ziare.com.

Retail jobs

Consecintele sunt "deosebit de grave", mai ales in perioadele de varf de activitate, deoarece provoaca sincope in functionarea sistemului informatic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.