Alexandru Petrescu, actualul ministru al Economiei, ar fi incasat in mod nelegal bonusuri in valoare de 236.864 de lei (peste 53.000 de euro) pe cand era director general al Postei Romane, se arata intr-un raport al Curtii de Conturi obtinut de HotNews.ro.

Acordarea bonusurilor trimestriale si anuale nu s-a efectuat pe baza unor indicatori de performanta, incalcandu-se prevederile Ordonantei de Urgenta 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, sustin inspectorii Curtii de Conturi, care recomanda operatorului postal sa recupereze acest prejudiciu.

Reactia Postei Romane: Contactat de HotNews.ro in legatura cu aceste acuzatii, ministrul Alexandru Petrescu a precizat ca Posta Romana a transmis in urma cu o zi un punct de vedere, ca reactie la un articol EVZ.

Astfel, "cu referire la bonusurile incasate de Alexandru Petrescu", Posta precizeaza ca "unul din principalele motive pentru care domnia sa a incasat bonusuri de performanta a fost faptul ca, in 2014, Posta Romana a inregistrat, pentru prima data, profit dupa 5 ani de pierderi, in 2015 a inregistrat profit operational, iar pe parcursul anului 2016 a continuat mentinerea in parametrii de profit, conform estimarilor bugetare de la inceputul anului. (..)

Mai mult, in 2016, Corpul de Control al ministrului Delia Popescu (MCSI) a intocmit un raport care valideaza faptul ca bonusurile au fost acordate doar Directorului General al Companiei, in conditii de legalitate, in conformitate cu Contractul de Mandat al Directorului General, subliniindu-se ca au fost indepliniti toti indicatorii de performanta solicitati in momentul acordarii acestor bonusuri".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.