Aproximativ 30.000 de oameni au iesit din nou in strada in mai multe orase din tara, in pofida frigului, protestele incheindu-se cu intonarea Imnului National si cu promisiunea ca aceste actiuni vor continua. La Cluj, au protestat peste 10.000 de persoane, la Sibiu, peste 7.000, iar la Timisoara, aproximativ 5.000.

ALBA IULIA

Peste 200 de persoane au protestat la Alba Iulia, cerand demisia guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Protestatarii s-au adunat in fata Prefecturii Alba unde au ramas timp de aproape o ora, apoi au pornit intr-un mars pe strazile orasului scandand ”Jos, jos! Guvern mincinos!”, „Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu!”, „Rezistam”, „Noaptea ca hotii”, „Uniti salvam toata Romania”, „Mincinosii!”, „PSD – ciuma rosie”, „Mai am un singur dor/ Dragnea scriitor!” sau „Dragnea nu uita/ Romania nu-i a ta!”.

In fata coloanei de protestatari s-a aflat un grup de tineri care a purtat un steag tricolor de mari dimensiuni pe care au prins un afis cu mesajul „Bucuresti nu uita/ Alba e de partea ta!”.

Protestatarii de la Alba Iulia au venit cu fluiere, talangi si vuvuzele cu care fac zgomot, iar unii dintre acestia poarta steaguri tricolore sau pancarte cu mesaje precum: „Dragnea si ai lui sunt penalii statului!”, „Ei cer alta intrebare/ Noi vrem altii intre bare!”, „Grindeanu, esti o rusine!”, „In democratie hotii stau in puscarie!”.

Protestul s-a incheiat in jurul orei 21.00, cei prezenti cantand Imnul National si prinzandu-se in Hora Unirii.

BRASOV


Peste 1.500 de brasoveni au marsaluit pe strazile din centrul orasului, dupa ce initial s-au strans in fata sediului Prefecturii.

Oamenii au purtat un drapel de 12 metri lungime si 8 metri latime, care a fost intins si la protestul de sambata, si au strigat pe traseu: ”Nu stati la caldura si pe voi va fura“ si ”Iesiti din casa daca va pasa“.

Marsul a durat doua ore, manifestantii ajungand in Piata Sfatului, unde au cantat imnul si au mai protestat o jumatate de ora.

Protestul de la Brasov s-a incheiat putin dupa ora 22.00.

CLUJ


Si la Cluj, peste 10.000 de oameni au protestat si marsaluit pe strazile din oras.

Primii oameni au venit in Piata Unirii din oras in jurul orei 19.00, iar dupa mai mult de o jumatate de ora numarul protetatarilor a ajuns la 4.000, ei plecand in mars. Acestora li s-au alaturat grupuri numeroase de manifestanti, astfel ca numarul lor a crescut.

Marsul a durat aproximativ doua ore, dupa care oamenii s-au intors in Piata Unirii, unde au cantat ”Desteapta-te romane!”. Oamenii au spus ca vor protesta si in zilele urmatoare.

Oamenii au avut pancarte cu mesaje precum ”Alungam coruptia din Romania”, ”Pastram flacara aprinsa”, ”Justitie, onestitate, libertate”, ”Ziua muncim, noaptea va pazim”, ”Ati obosit deja? Noi nu, ghinion!” si au scandat ”Jos Guvernul”, ”Nu cedam, nu capitulam”, ”Noi nu suntem o natie de sclavi” sau ”Nu stati la caldura si pe voi va fura”.

Mai multi participanti la actiune s-au adresat celor prezenti de pe o scena amplasata in piata, vorbind despre masurile promovate de Guvernul Grindeanu si cerandu-le clujenilor sa protesteze si in zilele urmatoare.

CONSTANTA


Peste 400 de constanteni au iesit in strada, cerand demisia Guvernului, iar dupa ce au stat cateva zeci de minute in fata Prefecturii Constanta au plecat intr-un mars pe strazile din municipiu.

Oamenii au scandat “Rezistam, nu plecam”, “ALDE si cu PSD aceeasi mizerie”, „Demisia, demisia”, „Demisionati, nu ne mai furati” si au pancarte pe care scrie “Tradatorii jos”, “Ciuma rosie”, “Constanta rezista”, „Uniti rezistam”, “Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane”, “Uniti salvam toata Romania”.

In jurul orei 20.00, ei au pornit intr-un mars pe strazile din municipiu, oprindu-se ca si sambata seara la sediul organizatiei judetene a PSD Constanta, dupa care au revenit la Prefectura Constanta.

Protestul s-a incheiat dupa aproximativ doua ore si jumatate.

CRAIOVA


Aproximativ 80 de persoane au protestat si in centrul Craiovei, avand steaguri si scandand lozinci impotriva PSD: "Hotii!" si "Sa vina DNA!".

GALATI

Aproximativ 400 de persoane au marsaluit, duminica seara, pe principalele artere de circulatie din zona centrala a municipiului Galati, manifestantii scandand lozinci impotriva Guvernului.

Protestarii s-au strans incepand cu ora 18.00 pe platoul din fata sediului Prefecturii din Galati si au adus pancarte cu mesaje precum "Demisia", "A explodat mamaliga", "Dragnea si baronii ne-au furat eroii", "Sunt aici pentru copiii nostri", "Drumuri si spitale, nu fapte penale" sau "Nu va lasam sa ne mintiti".

Manifestantii, multi dintre ei avand in piept insigne din hartie pe care scria "#rezist", au scandat: "Nu cedam, rezistam", "Uniti, salvam toata Romania", "Bucuresti, nu uita Galatiu-i de partea ta", "PSD ciuma rosie" si "Hotii". Totodata, doua femei au adus si un drapel al Uniunii Europene pe care scria "HELP".

"Sa vina cei de la Uniunea Europeana sa ne vada si sa ne ajute daca pot si sa-i trimita la puscarie pe toti hotii; nu vrem sa devenim o tara de hoti", a spus una dintre femei.

Dupa aproape doua ore, manifestantii au pornit in mars pe prima banda de mers a strazilor Domneasca si Brailei si au scandat "La inchisoare, nu la guvernare" sau "DNA, sa vina sa va ia".

Protestul s-a incheiat pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor, in jurul orei 21.00.

IASI


Aproximativ 3.000 de oameni au protestat la Iasi timp de patru ore, actiunea incheindu-se in Piata Unirii, dupa un mars pe strazile orasului.

La ora 21.00, manifestantii aflati in Piata Unirii au incercat sa formeze tricolorul cu ajutorul telefoanelor mobile cu ecrane colorate in rosu, galben si albastru, insa demersul a reusit doar partial, intrucat cei prezenti nu au reusit sa se sincronizeze.

Ulterior, protestatarii au pornit in mars pe principalele bulevarde ale orasului, dar din cauza frigului, multi oameni au plecat catre case.

Manifestantii au huiduit in fata sediului PSD, strigand ”Demisia” si ”PSD – ciuma rosie”. Pe pancarte se putea citi printre altele ”Tara nu mai vrea sa fie umeras pentru prostie” si „Mesaj catre partid, cresteti valori si nu lichele”.

Protestul s-a incheiat la ora 22.30, la scurt timp dupa ce manifestantii au revenit in Piata Unirii, de unde pornisera in mars.

ORADEA


Peste 300 de persoane au iesit in strada si la Oradea si au participat la un mars pe strazile orasului.

„Vrem demisia acestui guvern in care nu mai avem incredere. Vrem aprobarea Ordonantei 14 in Parlament si respingerea Ordonantei 13 prin lege", a spus Sebastian Duma, unul dintre protestatarii oradeni.

Oamenii au venit la protest cu fluiere si vuvuzele, iar unii dintre participanti au avut steaguri tricolore sau pancarte cu mesaje precum „Nu mai suportam hotia/ Striga toata Romania!” sau „Nu-mi negociez libertatea si demnitatea!”

Coloana de manifestanti a strabatut cele mai importante bulevarde si strazi din Oradea purtand un banner de mari dimensiuni pe care era scris „Sunteti lasi, sunteti corupti dar noi suntem tot mai multi!”, iar oamenii au scandat „Demisia, demisia!”, „DNA, noi suntem de partea ta!”, „Asta-i tradare, nu guvernare!” si „Hotii!”. In momentul in care au ajuns in fata sediului PSD Bihor, protestatarii s-au oprit cateva minute pentru a scanda „PSD – ciuma rosie”, „Afara, afara cu PSD din tara” si „Hotii”.

In final protestatarii oradeni au ajuns din nou in Piata Unirii din municipiu unde au incheiat actiunea de protest, aplaudand jandarmii care i-au insotit si multumindu-le.

La Oradea este autorizata in fiecare seara, pana in 15 februarie, desfasurarea unei actiuni de protest care poate cuprinde si un mars pe strazile municipiului.

PLOIESTI

Si la Ploiesti aproximativ 200 de persoane au participat la un nou protest antiguvernamental.

Protestatarii au marsaluit din centrul orasului pana in Piata Mihai Viteazul, pe Bulevardul Republicii si inapoi, ei scandand ”Rezist, rezist, rezist, sunt anti-pesedist” sau ”Romania, te iubesc! Pentru tine protestez!”.

Manifestantii au cantat, la fel ca si in serile trecute, melodia ”Tara mea” si au afisat bannere cu mesaje impotriva Guvernului. In timpul manifestantiei de la Ploiesti nu s-au inregistrat incidente.

SIBIU


Protestul de la Sibiu, la care au participat in total peste 7.000 de persoane, s-a incheiat dupa mai mult de doua ore si jumatate.

Protestatarii au inceput sa se adune, in jurul orei 19.00, in Piata Mare si au plecat apoi in mars pe un traseu de aproape cinci kilometri, pana in cartierul Hipodrom, mii de manifestanti alaturandu-li-se pe parcurs.

Oamenii au scandat lozinci impotriva lui Liviu Dragnea, a Guvernului si au cerut demisia Cabinetului Grindeanu. ”Uniti, salvam toata Romania”, DNA sa vina sa va ia”, ”ALDE si PSD, aceeasi mizerie”, ”Jos Guvernul” au fost doar cateva dintre scandarile oamenilor.

Dupa jumatatea traseului, pe drumul de intoarcere catre Piata Mare, numarul manifestantilor a inceput sa scada, astfel ca, la momentul revenirii in piata centrala, mai erau putin peste 2.000 de manifestanti.

Inainte de a pleca spre case, protestatarii au intonat Imnul National.

TIMISOARA


Protestul de la Timisoara, la care au participat aproximativ 5.000 de oameni, s-a incheiat cu intonarea Imnului National si Imnului Timisoarei.

Organizatorii au anuntat ca si duminica viitoare va avea loc un protest amplu in Piata Victoriei din Timisoara, incepand cu ora 19.00, iar pana atunci, in fiecare seara, timisorenii sunt asteptati, pentru jumatate de ora, in acelasi loc, la mitinguri.

Protestul de la Timisoara a inceput in jurul orei 19.00 si s-a incheiat dupa aproximativ doua ore si jumatate.

Pe parcursul desfasurarii actiunii, oamenii au strigat lozinci impotriva Guvernului, au cantat, au aprins lanternele telefoanelor mobile si au fluturat steaguri tricolore. De asemenea, organizatorii au citit revendicarile din ”Proclamatia Romania 2017+” si au anuntat lansarea platformei Timisoara Civica.

Printre protestatari s-a aflat si un grup de la Asociatia Surzilor din Timisoara, transmite News.ro.

BUCURESTI

Manifestatia din Piata Victoriei, unde la ora 21.00 s-au aflat peste 30.000 de oameni care au format un tricolor uman, s-a incheiat, dupa aproximativ cinci ore.

In cea de-a treisprezecea seara de proteste antiguvernamentale declansate in 31 ianuarie, dupa ce Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta privind modificarea codurilor penale, Piata Victoriei a fost plina, in pofida frigului - minus 6 grade.

Oamenii au agitat steaguri, au suflat in vuvuzele si au scandat "Zi de zi aici vom fi", "Vrem sa muncim, nu sa va pazim!", "ALDE si PSD aceeasi mizerie", "Hotii" si "Demisia", "PSD, ciuma rosie", "Jos Guvernul", "DNA sa vina sa va ia", "Noaptea, ca hotii", "Nu plecam acasa, hotii nu ne lasa".

Ca si in serile precedente, manifestantii au avut zeci de pancarte, cu mesaje precum: "Dragnea in librarie via puscarie", "Deratizare. Sobolanii in canale, nu la guvernare", "Vreau sa raman in tara mea, nu a voastra", "Intrebare: Ce nu ati inteles din sintagma «Abrogati si plecati»?”, "Somnul natiunii naste monstri”, "Demisia! Nu putem sta sa va pazim noapte de noapte!", "#REZIST. Ghinion". De asemenea, in Piata Victoriei au reaparut, duminica seara, manechinele imbracate in zeghe, care au fetele lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu si Ion Iliescu.

Unii manifestanti au purtat la maini banderole cu mesajul "#Rezist", dar si caciuli pe care au lipit eticheta cu mesajele "#Rezist" si "Demisia, Guvern fara corupti".

Pe cladirea BRD, pe blocul in care isi are sediul Comitetul Olimpic Roman si pe acoperisul Muzeului Taranului Roman au fost proiectate din nou mesajele manifestantilor din Piata Victoriei: "#Rezist", "#Tara rezista", "#Hotii", precum si numele oraselor din tara in care au avut loc proteste - Cluj, Timisoara sau Brasov.

In multime au fost impartite coli A 4 in culorile rosu, galben si albastru, iar la ora 21.00 oamenii au format un tricolor uman, luminand cu lanternele telefoanelor colile de hartie in cele trei culori. La ora 21.00, cand a fost format tricolorul uman, in Piata Victoriei s-au aflat peste 30.000 de oameni.

La ora 22.00, cei aproximativ 10.000 de oameni care mai ramasesera in Piata Victoriei au cantat imnul national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.