Biserica Ortodoxa Romana anunta organizarea, pe 25 martie, a unui mars la nivel national pentru sustinerea valorilor familiei crestine traditionale.
Este pentru prima oara cand BOR organizeaza o manifestatie de asemenea amploare. Decizia a fost luata in sedinta de ieri a Sfantului Sinod care, totodata, si-a reinnoit apelul la dialog si responsabilitate sociala, in contextul protestelor masive din ultima perioada, dupa adoptarea de catre guvern a ordonantei de modificare a Codurilor Penale. Potrivit unui comunicat de presa al Patriarhiei, in sedinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, condusa de Patriarhul Daniel, s-a decis „binecuvantarea si sprijinirea organizarii la nivel national a Marsului pentru viata 2017 – „Ajuta mama si copilul. Ei depind de tine”. Acest eveniment se va desfasura in dupa-amiaza zilei de sambata, 25 martie 2017 (sarbatoarea Bunei Vestiri). Prin acest eveniment se marturisesc, la nivelul tuturor eparhiilor Patriarhiei Romane, valorile familiei crestine traditionale”.

De asemenea, „in contextul fenomenului emigratiei actuale, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ii indeamna pe toti parintii care lucreaza in strainatate fie sa ia copiii cu ei, fie sa se intoarca acasa la copii, intrucat acestia sufera in mod deosebit din cauza lipsei prezentei fizice si afective a parintilor”, se mai arata in comunicatul citat de Mediafax. In contextul protestelor care continua in toata Romania, pentru a doua oara intr-o saptamana, BOR a reluat apelul la „rugaciune, dialog si responsabilitate sociala pentru a fi depasite starile conflictuale din societatea de azi”. Apelul a fost facut pentru prima data pe 3 februarie, ocazie cu care Biserica a si-a aratat sustinerea fata de lupta anticoruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.