Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut in Parlament, ca atitudinea PNL fata de OUG 13 i-a lasat "un gust amar".

"In ultimele luni, in Statele Unite, sute de mii de cetateni au iesit in strada: unii impotriva noului presedinte Donald Trump, altii in favoarea lui. Anul trecut, cu ocazia Brexit, au fost aproape milioane de oameni care au manifestat nemultumiti de decizia majoritatii populatiei. Nu se putea altfel, avem si noi protestele noastre. Un grup de manifestanti in Piata Victoriei, un alt grup la Cotroceni. E dreptul lor, il respect", a spus Tariceanu referitor la situatia actuala.

Tariceanu arata ca PSD si ALDE au facut un pas inapoi pentru a nu se accentua destabilizarea Romaniei, insa nu si seful statului, PNLsi USR. "Rolul liderilor este sa nu alimenteze dezbinarea. PSD si ALDE au facut un pas inapoi pentru a nu accentua destabilizarea Romaniei. PNL, USR si presedintele Iohannis, nu", noteaza hotnews.ro.

Presedintele Senatului a vorbit si despre motiune. "Motiunea de fata readuce in prim plan o obsesie a Partidului National Liberal: coruptia. Domnilor parlamentari din opozitie, romanii ne cer sa eliminam coruptia din institutiile de forta, la fel cum ne cer sa eliminam coruptia din clasa politica. Clasa politica a inceput sa se reformeze. Institutiile de forta refuza orice reforma", a adaugat el.

Tariceanu a amintit de amenzile Romaniei la CEDO si a specificat ca presedintele este "pregatit sa dezbine Romania", pentru a instala un Guvern "al lui".

"Intr-o democratie, miscarile de strada nu sunt folosite politic pentru a organiza lovituri de stat mascate. Eu nu vreau ca Romania sa mearga pe acest drum al populismului ieftin si al instabilitatii", a mai spus Tariceanu, potrivit digi24.ro.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.