Cele doua Camere ale Parlamentului se reunesc, miercuri, pentru a dezbate si vota motiunea de cenzura PNL-USR impotriva Cabinetului Grindeanu, provocata de modificarile la legile penale promovate de Guvern.

Demersul este sustinut de PMP, in timp ce UDMR a anuntat ca se va abtine de la vot.

Dezbaterea motiunii de cenzura va incepe la ora 12.00, in plenul reunit, unde Sorin Grindeanu va sustine si un discurs. Votul va avea loc dupa aproximativ doua ore de dezbateri.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu contine o serie de critici dure la adresa coalitiei PSD-ALDE, pe care PNL si USR o acuza de legalizarea furtului prin adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale si a proiectului de lege privind gratierea.

"Renuntati la legalizarea furtului in Romania (...) Romanii nu vor gratierea si salvarea politicienilor corupti. Legiferarea in folos propriu nu este o solutie pentru Romania pentru ca nu face decat sa slabeasca statul de drept si sa ne slabeasca ca natiune.

Va somam sa renuntati la actiunile impotriva respectarii legii, sa renuntati la a proteja si a atenta la viata, siguranta si viitorul romanilor. Nu va mai ascundeti in spatele unui vot pe care cetatenii vi l-au acordat cu buna credinta si deschideti larg ochii pentru a vedea ca nu guvernati o Romanie minoritara a celor corupti", se arata in textul motiunii de cenzura citat de Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.