Dosarul "Colectiv" in care sunt judecati pentru ucidere din culpa patronii clubului si administratorii firmei care au instalat artificiile in seara concertului din 30 octombrie 2015, are primul termen pe fond, marti, la Judecatoria Sectorului 4.

Judecatoria Sectorului 4 incepe, marti, judecarea, pe fond, a dosarului "Colectiv", dupa ce toate contestatiile au fost respinse, definitiv, de Tribunalul Bucuresti in 29 decembrie 2016.

Dosarul a ajuns in instanta in 28 aprilie 2016 si, dupa aproape sase luni in care a fost in procedura de camera preliminara, Judecatoria Sectorului 4 a dispus inceperea judecarii pe fond, respingand toate exceptiile privind regularitatea actului de sesizare a instantei si legalitatea administrarii probelor.

Decizia a fost contestata de inculpati la Tribunalul Bucuresti, care, in 29 decembrie, a respins definitiv toate contestatiile, apreciind ca acestea sunt nefondate si ca dosarul nu trebuie retrimis procurorilor Parchetului instantei supreme pentru refacerea rechizitoriului.

La dosar vor fi mentinute toate probele depuse de procurori, printre care imagini video inregistrate in seara zilei de 30 octombrie 2015 in clubul Colectiv, expertize in incendii si constructii, procese-verbale de redare a imaginilor si de redare a unor convorbiri telefonice.

"Constata legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii cauzei privind pe inculpatii Anastasescu George Alin, Gancea Paul Catalin, Mincu Costin, Nita Daniela Ioana, Zaharia Viorel, SC Colectiv Club SRL, SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL si Nita Cristian Mihai, urmand ca termenul de judecata sa fie stabilit dupa ramanerea definitiva a prezentei incheieri, la acelasi moment urmand a se dispune citarea inculpatilor si a partilor civile (rude si apartinatori ai celor 64 de victime decedate, 20 de persoane vatamate in raport de care s-a pus in miscare actiunea penala, unitati spitalicesti si institutii publice)", arata Judecatoria Sectorului 4 in decizia din 7 octombrie, pronuntata in camera de consiliu, conform HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.