Motiunea de cenzura a PNL si USR impotriva Guvernului Grindeanu va fi citita luni, la ora 12.00, in sedinta de plen comun al Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca votul final sa fie dat numai dupa adoptarea bugetului de stat pe 2017, potivit News.ro.

Premierul Sorin Grindeanu crede ca majoritatea PSD-ALDE isi va proba soliditatea in Parlament, in timp ce presedintele PNL, Raluca Turcan, spera ca motiunea va fi votata si de parlamentari social-democrati.

Cel mai probabil, motiunea va fi votata a doua zi dupa adoptarea bugetului de stat pe anul 2017, existand in prealabil sedinta Birourilor Permanente Reunite pentru a fixa data de dezbatere, inclusiv cu timpii alocati pentru dezbatere si vot.

PNL si USR au depus miercurea trecuta, la Camera Deputatilor, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, liderul Patidului National Liberal, Raluca Turcan, afirmand ca aceasta este solutia "legala si institutionala" pentru demisia Guvernului.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu contine o serie de critici dure la adresa coalitiei PSD-ALDE, pe care PNL si USR o acuza de legalizarea furtului prin adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale si a proiectului de lege privind gratierea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.