Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o atentionare cod portocaliu de inundatii pentru unele rauri din bazinul hidrografic Somesul Mare, judetul Bistrita-Nasaud.
Codul portocaliu va fi in vigoare sambata, in intervalul orar 11.00-23.00, semnalandu-de "scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de inundatie, cresteri artificiale de niveluri cu posibile efecte de inundatii locale pe unele sectoare de rau datorita influentei evolutiei formatiunilor de gheata".

INHGA precizeaza ca inundatii locale anunta ca inundatiile se pot produce "ca urmare a precipitatiilor lichide inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate, cedarii apei din stratul de zapada, influentei evolutiei formatiunilor de gheata (gheata la maluri, pod de gheata, aglomerari de gheturi)", noteaza romaniatv.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.