In urma incidentelor de la protestele din Piata Victoriei din Bucuresti, au fost retinute 20 de persoane, pana la miezul noptii de miercuri spre joi, jandarmii intervenind cu oarecare intarziere in izolarea celor care aruncau cu torte si petarde pentru a-i proteja pe manifestantii pasnici aflati in apropiere, a declarat, pentru News.ro, Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei.

Pana joi, la ora 0.00, au fost retinute 20 de persoane ca urmare a incidentelor de la manifestatia din Piata Victoriei si au fost confiscate mai multe sticle incendiare, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

El a precizat ca patru jandarmi au fost raniti in urma violentelor, dintre care unul se afla inca la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Enache a declarat ca un raport complet al incidentelor va fi intocmit in cursul zilei de joi.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei a mai spus ca fortele de ordine au intervenit cu oarecare intarziere in izolarea celor care au aruncat cu torte si petarde, pentru a-i proteja pe manifestantii pasnici care se aflau in zona, unii chiar insotiti de copii.

Astfel, mai intai au fost lansate apeluri la megafon ca protestatarii sa se indeparteze, pentru ca, mai apoi, jandarmii sa poata interveni cu gaze lacrimogene impotriva celor care aruncau cu petarde, torte si obiecte contondente.

Georgian Enache a precizat ca nu poate spune daca persoanele retinute fac parte din galeriile unor echipe de fotbal.

Si SRI a aratat, joi noapte, ca nu are competente in ceea ce priveste manifestarile gruparilor ultras, dupa ce in spatiul public au aparut informatii cu privire la implicarea unor galerii in protestele de miercuri, dar, in masura in care sunt obtinute date, acestea sunt transmise institutional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.