Daca oamenii renunta sa mai vina in fata Guvernului sau in centrele oraselor, Romania risca sa intre sub dictatura PSD, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

"Daca oamenii renunta sa mai vina in fata Guvernului sau in centrele oraselor, Romania risca sa intre sub dictatura PSD. Ar trebui sa aiba palpitatii domnul Tariceanu, domnul Dragnea pentru ca statele, ambasadele...? De ce? Intreaga lor campania a fost anti-europeana si anti-occidentala. N-avem nevoie de Bruxelles, au identificat SUA cu Soros.

Ma gandesc la o alta noapte, 21 decembrie 1989 in Piata Universitatii. Au fost maximum 5.000 de oameni. Imi amintesc sentimentul singuratatii. O mana de oameni care striga „Jos Ceausescu”, intr-o noapte in care Ceausescu parea de neclintit. A doua zi dimineata nu aveam constiinta vreunei revolutii, a unei victorii.

Mi se pare extraordinar ca sunt 150.000 de oameni in centrul Bucurestiului. Nu este armata care sa traga, dar au in fata colosul PSD de 49%, milioane de oameni care au votat. Ma gandesc ca asta este diferenta intre 1989 si 2017. Acum sunt 300.000 de oameni in strada care lupta impotriva unui partid-stat care a facut prin gestul acesta, al adoptarii ordonantei aceleia noaptea, a facut un test pe care daca acest popor nu il trece, urmeaza anii '80. Mesajul nu este legat nici macar de toti cei care pot beneficia de ele – Dragnea, Oprea, Mazare, toti cei care pot sa scape. Mesajul este urmatorul: Stimati romani vreti sa traiti intr-o tara totalitara in care sa vi se bage bani in buzunar si ceva mancare in sacosa? Nu duceti dorul dictaturii? Asta propune acum PSD. Furtul si coruptia reprezinta prelungirea dictaturii comuniste cu mijloacele aceste societati sa-i zicem capitaliste. Singura speranta este in strada, in clipa din fata.

Ma gandesc la votantii PSD. Daca ei sustin ce face acum Dragnea si guvernul Grindeanu sunt niste ticalosi. Ori eu refuz sa cred ca milioanele de oameni care au votat PSD sunt toti ticalosi", a spus jurnalistul, la Digi 24.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.