Cei aproximativ 30.000 de oameni care au protestat, miercuri seara, la Timisoara, atat in Piata Victoriei, cat si in mars pe strazile din oras, au incheiat manifestatia, urmand sa o continue joi la pranz, in fata Prefecturii, apoi seara in Piata Victoriei.

Cei aproximativ 30.000 de timisoreni care au iesit, miercuri seara, pe strazile orasului si in Piata Victoriei, pentru a protesta fata de decizia Guvernului privind legile din domeniul justitiei au incheiat protestul, dupa cinci ore. Astfel, imediat dupa ora 23.00, oamenii au plecat spre case.

Liderii manifestantilor au anuntat ca, in cazul in care revendicarile lor nu vor fi ascultate, vor continua protestul si joi, incepand de la ora 12.00, in fata Prefecturii Timis, apoi de la ora 18.00, in Piata Victoriei din Timisoara.

Protestul de la Timisoara a inceput miercuri seara, la ora 18.00, cand aproximativ 600 de timisoreni se adunasera pe platoul din fata Operei, iar apoi, la scurt timp, in Piata Victoriei si-au facut aparitia mii de studenti cazati in Complexul Studentesc. Acestora li s-au alaturat, pe parcursul manifestarii, tot mai multi oameni.

In jurul orei 20.00, protestatarii au pornit in mars pe mai multe strazi din cartiere aflate in nordul Timisoarei, pentru a scoate cat mai multa lume in strada. Oamenii au marsaluit pe strazi aproape doua ore, dupa care au revenit in Piata Victoriei.

Pe parcursul marsului, aproximativ 2.500 de oameni au asteptat in Piata Victoriei, pe platoul din fata Operei. De asemenea, in acest interval, o fanfara a cantat diferite cantece pe treptele Operei.

La finalul protestului, numarul celor iesiti in strada pentru a striga impotriva Guvernului a ajuns la aproximativ 30.000 de persoane.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.