Sunt incidente in Piata Victoriei. Un grup mic de protestatari au inceput sa arunce cu obiecte contondente spre jandarmi, cu petarde si au aprins torte. Sunt torte pe care de regula le au galeriile de fotbal pe stadioane.

ACTUALIZARE 23.15. Protestatarii au inceput sa plece din momentul izbucnirii incidentelor, oamenii s-au retras spre Muzeul Antipa, Soseaua Kiseleff sau Bulevardul Aviatorilor.

In Piata Victoriei au mai ramas cateva mii de protestatari.


Jandarmii au delimitat grupul de agitatori de protestatarii ramasi. In Piata se simte miros puternic de gaze lacrimogene.

Oamenii care erau in centrul pietei stau cu mainile la gura, cu fulare si cu haine pe care si le-au pus pe ochi pentru din cauza acestui miros si inceraca sa se retraga.

Un jandarm a fost ranit, la fata locului intervenind un echipaj SMURD.

Multimea huiduie, semn ca protestatarii nu sunt de acord cu acest gen de actiuni violente ale grupului de agitatori.

Incidentele au avut loc spre bulevardul Iancu de Hunedoara.

Sunt primele probleme de acest gen, iar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene.

Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei a declarat, la Digi24:

„Asupra cordoanelor de jandarmi au fost executate violente, iar acum mesajul pe care eu il transmit este ca toate persoanele sa paraseasca Piata Victoriei, au fost violente asupra jandarmilor. Vom folosi materialele din dotare. Pentru siguranta lor, trebuie este sa foloseasca caile de evacuare si sa paraseasca zona in care au loc aceste violente.

Avem echipe in teren, sunt multiplicatori de mesaje.

Este important ca oamenii de buna credinta sa se delimiteze.

In special cei care au venit cu copii sa se delimiteze de zona in care au loc violente, ca sa nu fie afectati de masurile pe care le vom lua in acele zone”.

Ministrul de interne, Carmen Dan, indeamna la calm si evitarea violentelor printr-un mesaj publicat pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.