Potrivit unor surse Hotnews.ro, Guvernul va trece prin ordonanta de urgenta, miercuri, 1 februarie, dezincriminarea mascata a abuzului in serviciu si conflictului de interese. Tot maine, legea gratierii va trece prin Parlament.

Surse Hotnews.ro, site care a anuntat ca liderul PSD, Liviu Dragnea, se numara printre marii beneficiari ai ambelor proiecte de ordonanta de urgenta (I se aplica atat gratierea, cat si dezincriminarea partiala a abuzului in serviciu), sustin ca miercuri va fi adoptata, prin ordonanta de urgenta, dezincriminarea mascata a abuzului in serviciu si conflictului de interese.

Concret, modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala, care vizeaza dezincriminarea mascata a abuzului si neglijentei in serviciu, a conflictului de interese si desfiintarea de facto a institutiei denuntatorului se vor face prin ordonanta de urgenta si va fi cel mai probabil adoptata in sedinta de Guvern de miercuri, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

Potrivit acestora, a fost eliminata conditia plangerii prealabile a institutiei pentru ca fapta de abuz in serviciu sa constituie infractiune si a mai scazut pragul prejudiciului, stabilit initial la 200 de mii de lei. Nu este clar daca a scazut sub 100.000 de lei, suma la care se ridica prejudiciul in dosarul lui Dragnea. Pe de alta parte, masura gratierii va fi propusa intr-un proiect de lege trimis spre dezbatere Parlamentului.

Intentia Guvernului de a trece prin ordonanta de urgenta gratierea si modificarile la Codul Penal au scos duminica in strada peste aproape 90.000 de oameni in Bucuresti si alte cateva zeci de mii in Cluj, Sibiu, Timisoara si alte orase mari din tara.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.