Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a spus luni, la dezbaterea de la Ministerul Justitiei, ca OUG privind gratierea este "un proiect smechereste”, pentru ca cel care a furat un carnat este la puscarie, iar un altul care a furat 200 de milioane este gratiat. Becali a mai spus ca directorii de penitenciare sunt stapani de sclavi si a cerut ca seful ANP Marius Vulpe, care este prezent la dezbatere, ”sa fie dat afara”.

"Este un proiect smechereste. Va dau cazul Visinescu: iese peste trei ani. De aia oamenii ies in strada. Eu am propus intre trei si patru ani pentru abuz in serviciu. Eu am fost acolo (in penitenciar, n.r.) si stiu. (…) Ala care a furat un carnat e la puscarie, ala care a furat 200 de milioane este gratiat. Directorii de penitenciare sunt stapani de sclavi”, a spus Becali in interventia sa la dezbaterea publica de la Ministerul Justitiei.

Becali a aratat ca cea mai mare problema a puscariilor este Administratia Nationala a Penitenicarelor. „Am un coleg care in patru ani nu a venit niciodata acasa”, a adaugat Becali.

El a sustinut ca, daca tot se face o "lege a gratierii”, trebuie ca prevederile acestea sa permita sa iasa 6.000 sau 7.000 de oameni din inchisori. "De exemplu, santajul ar trebui trecut in proiect”, a precizat Becali.

Peste 100 de oamani participa la dezbatere

In timpul dezbaterii, in sala sunt prezentate cu un videoproiector imagini din mai multe inchisori.

Reprezentantul unei organizatii din Timisoara a spus, in interventia sa, ca nu intelege de ce se mai dezbat aceste ordonante de urgenta si a adus o lista cu 2.000 de semnaturi ale unor oameni care se opun proiectelor.

"Am aici 2.000 de semnaturi care se opun acestor proiecte. Cerem sa se retraga proiectele si sa mearga pe lege organica”, a spus acesta.

Peste o suta de oameni participa la dezbaterea publica a proiectelor de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, alaturi de ministrul Justitiei fiind directorul Administratiei Nationale a Penitenicarelor si secretari de stat din MJ.

Ministrul Justitiei a spus, la inceptul dezbaterii, ca de proiectul privind gratierea nu vor beneficia violatorii, criminalii, cei acuzati de fapte de coruptie, si nici recidivistii, iar conditia pusa este legata de recuperarea prejudiciilor.

Citeste si:
Florin Iordache: Amânarea creșterii alocațiilor este...
Președintele Consiliului...

In ceea ce priveste proiectul de ordonanta privind modificarea codurilor penale, ministrul Justitiei a spus ca, saptamana trecuta, Curtea Constitutionala a decis ca inca sase articole din codurile penale sunt neconstitutionale, iar in aceste conditii se impun noi modificari.

"Ascultam toate parerile si opiniile si vrem sa ne asiguram ca toate opiniile si argumentele vor fi integrate in aceste acte, astfel incat ele sa nu plece din Minister fara opiniile impartasite”, a spus Iordache.

Timpul alocat fiecarei interventii este de trei minute pentru fiecare asociatie, respectiv participant individual.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.