Protestele fata de proiectele Guvernului privind gratierea si modificarea Codului penal de duminica seara au atras atentia presei internationale, care a aratat ca acestea au fost cele mai ample din ultima vreme.

Agentia de stiri Reuters noteaza ca 50.000 de manifestanti s-au adunat duminica in strada la Bucuresti pentru a protesta impotriva planului Guvernului de a adopta gratierea si dezincriminarea unor pedepse prin Ordonante de urgenta. De asemenea, subliniaza ca este cea mai mare demonstratie dintr-un val recent de proteste, citand estimarile unor surse din Politia romana in ceea ce priveste numarul participantilor.

De asemenea, se aminteste si de faptul ca planul Guvernului social-democrat a fost criticat inclusiv de presedintele Klaus Iohannis, procurorul general al Romaniei, Curtea suprema, procurorul-sef anti-coruptie, diplomati si societatea civila.

In articolul in care se subliniaza ca "zeci de mii de oameni au iesit in strada in Romania" se aminteste si de convorbirea presedintelui Klaus Iohannis cu Angela Merkel, care s-a aratat "preocupata" de unele demersuri care ar putea afecta lupta anticoruptie, citandu-se mesajul postat de presedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Publicatia franceza Le Figaro arata ca "protestatarii s-au adunat in Piata Universitatii din centrul orasului, inainte de a merge in mars la Ministerul Justitiei, la sediul Avocatului Poporului si sediul Guvernului", enumerand si motivele nemultumirii, noteaza digi24.ro.

"Mii de oameni au protestat in Bucuresti si in alte 22 de orase din tara, printre care Cluj si Timisoara", arata si Deutsche Welle.

The New York Times
scrie, de asemenea, ca "in jur de 10.000 de oameni au marsaluit in Bucuresti si alte orase impotriva proiectelor Guvernului de a gratia sute de condamnati, ceea ce, potrivit criticilor, ar dauna eforturilor anticoruptie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.