Directia Sanitar Veterinara Vrancea a dispus masuri speciale in noua localitati de pe raza judetului ca urmare a confirmarii unui caz de gripa aviara in Galati, restrictiile, intre care inchiderea pasarilor domestice in adaposturi, fiind mentinute timp de 30 de zile.
Masurile au fost dispuse in sedinta de vineri a Centrului Local de Combatere a Bolilor Vrancea si vizeaza localitatile Suraia, Vulturu, Botarlau, Vadu Rosca, Hingulesti, Maluri, Nanesti, Calienii Vechi si Calienii Noi, care se afla in zona de supraveghere a focarului de gripa aviara de la Ivesti-Liesti, judetul Galati.

Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Necula Botezatu, a precizat ca a fost dispusa activarea imediata a Centrelor Locale de Combatere a Bolilor, iar principalele restrictii se refera la interzicerea accesului gastelor si ratelor la luciul de apa dar si inchiderea pasarilor de curte in cotete.

Restrictiile vor fi mentinute pentru o perioada de minimum 30 de zile

”Au fost trimise notificari la primarii, au fost instruiti medicii veterinari asupra obligatiilor pe care le au cetatenii. Este interzis accesul palmipedelor, rate, gaste, la luciul de apa pentru a preveni contactul cu pasarile salbatice. De asemenea, cetatenii trebuie sa tina pasarile domestice inchise in cotete. Cei care transporta pasari nu au voie sa opreasca in aceste localitati si este interzisa, de asemenea, circulatia pasarilor din aceste localitati aflate in zona de supraveghere catre alte orase si comune“, a declarat directorul DSVSA, Necula Botezatu.

Autoritatile sanitar-veterinare din judetul Galati au confirmat, in 21 ianuarie, al doilea caz de gripa aviara, la o alta lebada care a fost gasita moarta, pe 18 ianuarie, tot in albia raului Barlad, in zona comunei Ivesti, dupa ce cu o zi inainte a fost confirmat primul caz, iar autoritatile au adoptat un plan de masuri pentru prevenirea raspandirii acestei boli, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.