Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) isi exprima nemultumirea fata de suma alocata societatii in proiectul de buget pentru anul 2017 si transmite ca se afirma ”pe nedrept” ca radioul public a primit finantare cu 98% mai mare.

”Se afirma pe nedrept ca bugetul SRR a crescut cu 98%. Bugetul a scazut de la 415 de milioane de lei la 383 de milioane. Suma alocata de la bugetul de stat a crescut, pentru ca a disparut taxa, dar nu am primit cele 420 de milioane anuntate si asumate de Liviu Dragnea atunci cand a initiat legea de eliminare a taxelor, intre care si cea radio-TV”, a transmis Maria Toghina, membru al Consiliului de Administratie, pentru News.ro.

Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) primeste, potrivit noului proiect al bugetului de stat pentru 2017 al guvernului Grindeanu publicat vineri, 383 de milioane de lei.

Intre prioritatile pe termen mediu ale societatii se numara promovarea valorilor si creatiilor autentice, nationale si europene, a diversitatii culturale, prin producerea si exploatarea bunurilor si valorilor culturale complexe, respectiv furnizarea de servicii cultural-artistice, in scopul diversificarii audientei.

Suma de 383 de milioane de lei alocata de la bugetul de stat, la Titlul 55 “Alte transferuri”, va acoperi cheltuielile de functionare ale SRR, ce decurg din angajamente legale incheiate in anul 2017, precum si din angajamentele legale deja asumate, incheiate si/sau aflate in derulare, conform prevederilor legale.

Intre acestea se numara plata serviciilor de transmisie a programelor radiofonice, functionarea postului ”Radio Chisinau”, functionarea Directiei Formatii Muzicale, functionarea postului Radio Romania International, salarii de baza si celelalte drepturi de personal pentru salariatii SRR negociate prin contracte colective si individuale de munca incheiate in conditiile legii, contributii sociale aferente cheltuielilor salariale, cheltuieli cu deplasarile interne si externe, inclusiv a corespondentilor, bunuri si servicii, plata drepturilor si de autor si conexe inclusiv a remunaratiilor catre uniunile de gestiune colectiva (CREDIDAM, UPFR, UCMRADA, COPY-RO etc.).

Citeste si:
Cum este gestionat bugetul în casa Oanei Roman. Ce sacrificii a...
Cum este gestionat bugetul în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.