Intre 5-10 februarie 2017 se desfasoara Exceptionalii, un proiect de dezvoltare personala si profesionala, organizat de Scoala de Valori. Proiectul combina ateliere interactive, vizite in companii, intalniri cu oameni-model si invatare practica prin implementarea de proiecte de impact in educatie. Astfel, construim impreuna o comunitate a liderilor de maine.

In februarie, vacanta inter-semestriala se va transforma pentru 60 de tineri exceptionali din toata tara intr-o experienta concentrata de invatare si inspiratie. Bucurestiul, locul de intalnire, va deveni un incubator de idei crete, unde exceptionalii vor face planul de bataie pentru proiectele pe care ei insisi le vor dezvolta in urmatoarele luni.

CINE SUNT EXCEPTIONALII?

Pe Exceptionali n-ai cum sa nu ii sesizezi in sala de clasa. Ies in evidenta prin intelegerea pe care o au asupra lucrurilor, intrebarile destepte si argumentele logice cu care acopera discutiile in care se implica. Elevii exceptionali au o curiozitate aparte, deschidere fata de nou si o pasiune pentru lucrurile facute la cele mai inalte standarde. Acorda timp si energie lucrurilor in care cred, iar asta se reflecta in rezultatele pe care le au. Sunt olimpici, antreprenori, voluntari cu pasiune, sunt pasionati de stiinta ori se remarca prin spiritul de lideri si grija fata de oameni si societate.

CUM VA ARATA POVESTEA EXCEPTIONALII 2017

Incepand cu 5 februarie, timp de 3 zile, exceptionalii vor trece prin ateliere de autocunoastere si dezvoltare personala, facilitate de traineri cu experienta din Scoala de Valori. Adolescentii vor invata mai multe despre valorile personale, despre colaborare, prezentare, cum sa ai un discurs persuasiv, inteligenta emotionala, dar si de cum sa dezvolti si sa implementezi o idee de proiect.

Proiectul pregateste pentru adolescenti, in seara de 8 februarie, un eveniment de tip Biblioteca Vie, in care exceptionalii vor sta, pret de cateva ore, in compania unor invitati alesi pe spranceana: antreprenori, influenceri, oameni care isi dedica energia in proiecte sociale ori inovatori, care schimba lumea prin puterea mintii lor. Vor putea primi inspiratie din povestile de viata si de cariera a celor care aduc valoarea Romaniei, urmandu-si pasiunile.

Citeste si:
Grindeanu: Proiecte de mică amploare, precum centuri ocolitoare,...
Grindeanu: Proiecte de mică...

Pentru ca adultii in devenire sa faca alegeri constiente pentru viitorul lor, pe 9 februarie ii vom duce pe tineri in vizita la cele mai prestigioase companii si institutii din Bucuresti, ce si-au castigat renumele datorita impactului pe care l-au adus in societate de-a-lungul timpului. Aici, acestia vor afla cum arata realitatea job-urilor la care aspira, care sunt oportunitatile pe care le pot accesa si unde ar putea ei sa aduca plus valoare.

Ziua de 10 februarie va fi dedicata intalnirii cu alergatorii care au sustinut proiectul si care vor impartasi din gandurile si emotiile ce vin din raspunsul la intrebarea: “De ce ale(r)g sa sprijin initiativele din domeniul educatiei nonformale? De ce am ales Exceptionalii?”

Exceptionalii 2017 nu se sfaseste odata cu sfarsitul sederii in Bucuresti, din contra, provocarile care ii vor creste abia acum incep cu adevarat. Impartiti pe echipe si indrumati de catre mentori din Scoala de Valori si din companiile partenere, tinerii vor crea planurile unor proiecte cu impact in educatie, pe care le vor implementa in orasele din care fac parte.

Citeste si:
PSD și PNL au decis bugetul României pe 2024. Educația va primi...
PSD și PNL au decis bugetul...

Pentru informatii actualizate in timp real despre proiect, companiile si oamenii minunati implicati in schimbarea societatii prin educatie, urmariti pagina: www.scoaladevalori.ro/portfolio-item/exceptionalii.

Exceptionalii este un proiect organizat de Scoala de Valori, sponsorizat de Banca Comerciala Romana (BCR), DB Schenker, Stefanini, NN Group, KFC Romania, avand ca parteneri Transmaraton, Primaria Sectorului 5 Bucuresti, Endava.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.