Florin Iordache, ministrul Justitiei, a declarat joi pentru Realitatea TV ca ministerul isi va anunta luni pozitia privind proiectele de ordonante de urgenta de gratiere si de modificare a Codului Penal.

Ministrul Justitiei a declarat, pentru sursa citata, ca "deocamdata sunt doua proiecte aflate in dezbatere", urmannd ca luni sa se anunte o decizie, scrie hotnews.ro.

Reamnintim ca CSM a dat, ieri, aviz negativ pentru cele doua ordonante de urgenta, in urma unei sedinte la care ministrul Justitiei nu a participat.

"Se vor termina consultările luni şi, în urma acestor consultări, vă anunţăm punctul de vedere al ministerului. Mai aşteptăm şi alte puncte de vedere nu doar al CSM-ului. Acesta este un aviz consultativ, înţeleg că s-au pronuntat pe urgenţă, aici este singura discuţie. În rest oportunitatea este clară şi modul în care considerăm să modificăm cele două proiecte, deocamdata sunt doua proiecte aflate in dezbatere. Luni cand vom termina dezbaterile anunţăm un punct de vedere", a declarat Florin Iordache la Realitatea TV.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.