Traian Basescu acuza procurorii si judecatorii pentru moartea omului de afaceri Dan Adamescu, sustinand ca a fost ucis de dispretul magistratilor pentru viata, noteaza hotnews.ro.

"Voi chiar nu raspundeti de nimic?
Moartea lui Adamescu, om condamnat la patru ani de inchisoare, deci nu condamnat la moarte.

Datorita starii de sanatate avocatii domnului Adamescu au cerut in mod repetat instantelor, eliberarea conditionata a milionarului. Avea acest drept din cauza starii de sanatate.

Procurorii DNA au avut in mana toate actele medicale ale omului, acte care demonstrau o situatie critica a sanatatii. Cu toate acestea, au cerut cu inversunare mentinerea starii de incarcerare. Mai mult, starea de sanatate i-a fost agravata de boli contactate in penitenciar.

Judecatorii, si ei, cu actele medicale in mana, dar obedienti si inspaimantati de presiunea procurorului DNA, au mentinut starea de incarcerare a unui om slabit de boala pana la epuizare.

Acest om a fost ucis de dispretul pentru viata al procurorilor si judecatorilor fara ca cineva sa-l fi condamnat la moarte, dar l-au ucis ei, procurorii si judecatorii statului de drept", a scris fostul presedinte pe Facebook.



Omul de afaceri Dan Adamescu
a incetat din viata in noaptea de luni spre marti, la varsta de 68 de ani.

Dan Adamescu era internat la un spital privat, in stare foarte grava.

Adamescu folosea de mai mult timp un fotoliu rulant pentru a se deplasa, iar in timpul judecarii dosarului sau, a mers de mai multe ori la o clinica de ortopedie.

Citeste si: Mesajul lui Alexander Adamescu dupa moartea tatalui sau


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.