502 directori si directori adjuncti de scoli au fost numiti prin detasare in interesul invatamantului dintre fostii sefi ai unitatilor care nu au promovat concursul sau nu s-au prezentat la el, potrivit unui document al ministerului, obtinut de News.ro.

In Capitala sunt jumatate din cazuri, MENCS motivand o decizie a Inspectoratului Scolar, care nu este publica, in restul tarii fiind vorba despre cazuri in care ministerul sustine ca nu a gasit alte solutii.

Documentul obtinut de News.ro arata ca sunt 502 cazuri de directori si directori adjuncti care au fost detasati in functie prin ordinul ministrului Educatiei, desi nu au promovat examenul pentru post sau nu s-au prezentat la examen. Din cele 502 cazuri, 195 sunt in Bucuresti.

In document ministerul invoca o hotarare a CA al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, "privind incetarea detasarilor directorilor si directorilor adjuncti incepand cu 05.02.2017 (finalul semestrului I)", fara a fi date alte explicatii cu privire la modul in care s-a facut detasarea. Aceasta hotarare a ISMB nu este publica. Potrivit unor surse din Inspectoratul Scolar, decizia a fost sa se amane numirile pana la finalul primului trimestru, insa nu se cunoaste fundamentarea acestei hotarari.

In restul cazurilor, atat din mediul urban, cat si din mediul rural, au fost invocate motive care tin de lipsa altor solutii, nefiind suficiente cadre didactice care sa preia atributiile de directori sau directori adjuncti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.