Cea mai mare indemnizatie de crestere a copilului din Romania, de 35.000 de euro, a fost sistata, dupa ce reprezentantii ANAF nu au regasit, la control, suma pe care beneficiarul din Sibiu a declarat-o si in baza careia s-a realizat decizia de impunere.

Surse oficiale au declarat, vineri, ca in urma controlului efectuat, veniturile declarate si impozitate pentru 2015 nu s-au gasit la un control amanuntit al ANAF, motiv pentru care s-a emis o alta decizie de impunere, scrie Mediafax.

In baza noii decizii, reprezentantii Agentiei de Prestatii Sociale Sibiu au oprit de la plata indemnizatia.

Potrivit surselor citate, beneficiarul celei mai mari indemnizatii ar fi declarat ca a avut venituri de peste 2,6 milioane lei, i s-a emis decizie de impunere pentru impozit si a si platit, insa, in urma controlului ANAF, s-a descoperit ca acesta ar fi inregistrat, de fapt, pierdere fiscala. Aceleasi surse au afirmat ca beneficiarul indemnizatiei a contestat in instanta raportul de inspectie fiscala al ANAF.

Daca nu va reusi sa dovedeasca faptul ca a incasat veniturile declarate, beneficiarul indemnizatiei va fi nevoit sa restituie banii primiti din luna august pana la momentul incetarii, respectiv pe patru luni.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.