Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, ca, in proiectele promovate de Ministerul Justitiei, abuzul in serviciu si conflictul de interese nu se dezincrimineaza, ”dar se clarifica aceste lucruri in concordanta cu deciziile Curtii Constitutionale”.

Nu se dezincrimineaza abuzul in serviciu, conflictul de interese, dar se clarifica aceste lucruri din punctul de vedere al Ministerului Justitiei in concordanta cu deciziile Curtii Constitutionale. Orice decizie a CCR este obligatorie, nu ne putem face ca nu avem”, a afirmat premierul, potrivit News.ro.

El a spus ca aceasta clarificare pe care Ministerul Justitiei o face acum si o transmite spre dezbatere publica este viziunea MJ. ”Dar nu se dezincrimineaza, nici in propunerile venite azi dimineata”, a subliniat premierul.

Intrebat daca se modifica definitia abuzului in serviciu, ministrul Justitiei, Florin Iordache, a spus ca aceasta se modifica ”in concordanta cu decizia CCR”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.