Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Neamt face o ancheta la Grupul Scolar ”Mihail Sadoveanu” din comuna Borca dupa ce doi elevi au intretinut relatii sexuale intr-o sala de clasa, in timp ce profesorul lipsea de la ora. Initial, eleva a reclamat la Politie ca a fost violata, insa ulterior a recunoscut ca a fost vorba despre un act sexual consimtit, in prezent adolescentii fiind consiliati psihologic.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Neamt, Elena Preda, a declarat, pentru News.ro ca, vineri, parintii unei eleve de 16 ani de la Grupul Scolar ”Mihail Sadoveanu” din comuna Borca au depus o sesizare la Politie in care se arata ca fata a fost violata.

In aceste conditii, politistii, coordonati de un procuror de la Parchetul Judecatoriei Bicaz, au dechis o ancheta pentru a stabili daca cele sesizate de fata sunt adevarate.

Ulterior, in urma audierilor, cei doi adolescenti, care frecventeaza scoala profesionala a unitatii de invatamant si invata intr-o clasa formata din doua grupe de specializari diferite, au declarat ca a fost vorba despre un act sexual consimtit, in conditiile in care profesorul cu care ar fi trebuit sa aiba ora lipsea.

Potrivit reprezentantei ISJ Neamt, cei doi elevi erau singuri in sala, intrucat cealalta grupa a clasei se afla in alta sala unde lucra cu profesorul de la specializarea lor.

In aceste conditii, conducerea ISJ Neamt a dispus declansarea unei anchete la Grupul Scolar ”Mihail Sadoveanu” din Borca, profesorul care a lipsit de la ora urmand sa fie invitat in Comisia de disciplina a liceului.

De asemenea, Preda a precizat ca in prezent cei doi elevi sunt consiliati psihologic.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.