Posesorii de masini care locuiesc in Sectorul 6 al Capitalei isi vor putea lasa autoturismele pe timpul noptii in parcarile mall-urilor.

Declaratia a fost facuta de catre primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. La randul sau, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a spus ca la Paris nimeni nu isi lasa masina in mijlocul intersectiei, pentru ca ar fi ridicata imediat, si a fost de parere ca asa ar trebui sa se intample si in Romania.

"In aceasta dimineata (luni, n.r.) am avut un comandament la nivel de sector, la care am invitat toti reprezentantii hypermarketurilor de sector, in special ai mall-urilor, acolo unde exista parcari acoperite si am ajuns la o intelegere cu ei, in sensul de a permite, pe timp de noapte, accesul persoanelor care locuiesc in proximitatea acestor mall-uri, sa parcheze masinile in spatiile respective, degajand, astfel, bulevardele, strazile principale, pentru a putea o interventie mult mai eficienta pe zona de deszapezire", a declarat Gabriel Mutu.

La randul sau, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a dat exemplu capitala Frantei, unde "nu isi permite nimeni sa isi lase masina pe strada".

"Nu vom avea disciplina in acest oras fara anumite masuri de interventie rapida. La Paris nu isi permite nimeni sa isi lase masina pe strada. Am auzit de multe ori spunandu-se «Dar daca nu am unde sa parchez?». Nici in Paris nu ai unde sa parchezi. Dar nu lasa masina in mijlocul intersectiei. Nu ramane acolo nici cinci minute, ti-o salta direct. Asa ar trebui sa se intample si in Romania", a spus Negoita.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.