Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca sustine un proiect de hotarare pentru interzicerea utilizarii animalelor salbatice in circurile din Bucuresti.

„Sustin acest proiect. De cateva luni de zile, domnul consilier general Tudor Ionescu mi-a prezentat proiectul si am fost de acord cu el. Lucrurile s-au precipitat acum, avand in vedere evenimentul total neplacut si tragic de ieri, cand a avut loc acel incendiu la adapostul din Petricani. Lucrurile trebuie sa intre in linie dreapta. Nu este o preocupare incepand de ieri pana azi. De cateva luni analizam proiectul domnului consilier general si suntem cu totii de acord sa il sustinem, sa il promovam in prima sedinta de Consiliu General, care va avea loc in ultima saptamana a lunii ianuarie”, a declarat primarul general, vineri, dupa ce a vizitat adapostul de caini din Bragadiru.

Proiectul a fost elaborat de consilierul municipal ALDE Tudor Ionescu si face parte dintr-o strategie mai ampla care vizeaza protectia si bunastarea animalelor, o strategie elaborata in urma consultarilor cu cetateni, cu medici veterinari si cu ONG-uri.

In ce consta proiectul lui Tudor Ionescu

Tudor Ionescu a precizat ca strategia are doi piloni: unul care trateaza problematica animalelor fara stapan si unul care abordeaza partea de educatie, atat civica, cat si chinologica.

Astfel sunt vizate chestiuni precum: sterilizarea animalelor fara stapan, preventia abandonului, modul in care pot fi capturati cainii de pe strada, cu minimizarea traumei la care sunt supusi.

De fapt, aceste adaposturi trebuie transformate in centre de adoptie, unde sa putem sa venim in weekend, sa ne plimbam, impreuna cu familia, sa interactionam cu un catel dintr-un tarc, sa vedem cum ne intelegem si daca putem sa il adoptam”, a explicat el, potrivit Agerpres.

Strategia vizeaza si infiintarea unui sistem de tip SMURD pentru animale, cu clinici mobile, care sa poata sa intervina rapid in cazul animalelor accidentate care nu pot fi transportate imediat. De asemenea, politia animalelor va trebui sa ia masuri in cazul cainilor abandonati pe strada de catre stapani.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.