Fostul prefect al judetului Giurgiu, Zorinel Niculcea, a fost mutat in functia de inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului ca urmare a schimbarii sale din functia de prefect, prin ordin al premierului Sorin Grindeanu. Niculcea a fost demis de la prefectura in urma nemultumirilor exprimate de ministrul de Interne, Carmen Dan.

Numirea in functia de inspector guvernamental vine ca urmare a faptului ca Niculcea este inalt functionar public, iar legea spune ca acestia, in momentul incheierii unui mandat, trebuie mutati in alta functie. El ocupa, cel mai probabil, postul lasat liber de Nicolae Draghiea, care a fost mutat, joi, de Guvern, in functia de prefect al judetului Mehedinti.

Deciziile au fost publicate vineri in Monitorul Oficial.

Premierul Sorin Grindeanu i-a demis, joi, pe prefectul judetului Giurgiu, Zorinel Niculcea si pe cel al judetului Prahova, Daniel Grigoras.

Zorinel Niculcea, demis in scandalul deszapezirii

Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a cerut sambata trecuta premierului Sorin Grindeanu sa il demita pe prefectul judetului Giurgiu, Zorinel Niculcea, dupa ce l-a cautat la telefon timp de trei ore si acesta "a fost de negasit".

In replica Niculcea a spus ca nu a raspuns la apelurile primite de la ministrul de Interne deoarece nu a fost sunat pe telefonul de serviciu, ci pe unul pe care nu il foloseste in mod ”uzual”, avand acel numar din perioada in care era prefect al judetului Teleorman.

Noul prefect de Giurgiu este Nina-Carmen Crisu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.