Un numar de 31 de judete din tara au intrat sub avertizare cod galben de polei, vineri dimineata, la ora 5.00, iar la munte vor fi intensificari ale vantului si ninsori viscolite.

Avertizarea de polei va fi valabila pana sambata, la ora 12.00.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, judetele afectate sunt Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Sibiu, Mures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Harghita, Brasov, Arges, Olt, Covasna, Neamt, Iasi, Botosani, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova si Dambovita.

Astfel, in aceste zone pana sambata la pranz vor fi precipitatii mixte asociate cu polei in vestul, centrul si nordul tarii, iar in nord-vest si la munte cantitatile vor depasi 20 de litri pe metru patrat.

In judetul Caras-Severin, la peste 1.800 de metri altitudine, vor fi intensificari ale vantului, care la rafala vor depasi viteze de 90-100 de kilometri pe ora, viscolind zapada.

In prima parte a zilei de vineri, poleiul va fi semnalat in Banat si Crisana, iar dupa-amiaza, in Transilvania si nordul Moldovei.

De asemenea, poleiul se va depune si in Oltenia, vestul Munteniei si local in Transilvania si Moldova, in noaptea de vineri spre sambata si in prima parte a zilei de sambata, cand va fi semnalat si in restul teritoriului.

La munte, vor fi ninsori moderate cantitativ si temporar viscolite. In noaptea de vineri spre sambata, ninsorile se vor extinde in regiunile intracarpatice. Aici, vantul va avea intensificari pe tot parcursul intervalului, iar rafalele vor ajunge la 70-80 de kilometri pe ora.

Vantul va avea intensificari cu viteze de 55-65 de kilometri pe ora si trecator peste 70 de kilometri pe ora si in regiunile vestice in cursul zilei de vineri si in noaptea de vineri spre sambata, potrivit meteorologilor, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.