Surpriza a venit insa de la bulgari, care nu ne-au mai trimis astazi gazele pe care le asteptam. Refuzul vine la doar o zi dupa ce aceiasi vecini ne-au cerut curent electric, dar nu i-am ajutat. Autoritatile romane spun insa ca nu exista legatura intre aceste refuzuri reciproce.

Romania a inregistrat un record istoric in ce priveste consumul de gaze naturale: 72,4 milioane de metri cubi, din care 20% este gaz adus din Rusia. Trebuia sa fie o zi istorica din alt motiv: prin conducta Giurgiu-Ruse urma sa treaca aproximativ 100.000 de metri cubi de gaz, catre tara noastra. Schimbul dintre cele doua tari a luat o alta turnura.

Toma Petcu, ministrul Energiei: „Bulgaria ne-a solicitat ajutor de urgenta pe furnizare de energie electrica pentru ca au o problema de sistem. Le-am comunicat vecinilor bulgari ca nu putem sa-i ajutam”.

La o zi dupa aceasta declaratie a venit si replica bulgarilor. Astazi ar fi trebuit sa importam primele cantitati de gaze din Bulgaria prin conducta care trece pe sub Dunare. Dunarea este in aceasta directie, iar metanul ar fi trebuit sa ajunga aici, in aceasta statie de masurare. Se pare ca vremea grea a fost principalul motiv care a fost invocat si de vecinii de la Dunare pentru a opri aceste exporturi.

Ministrul Energiei sustine ca nu exista nicio legatura intre aceste decizii, transmite Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.