CFR Calatori a anulat joi 99 de trenuri, majoritatea fiind legaturi intre localitati din sudul si estul tarii, iar din cauza ninsorii si a viscolului se circula cu restrictii de viteza pe regionalele Bucuresti, Galati si Constanta. Pe linia Bucuresti-Constanta situatia se anunta dificila si in ziua de joi, iar cele cateva trenuri programate vor circula cu locomotive Diesel.

Situatia de joi este mai grava decat in zilele anterioare. Astfel, marti au fost anulate doar 44 de trenuri, iar miercuri - 80.

"In functie de evolutia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar sa fie asigurat pe magistrale, intre marile orase, astfel incat sa nu existe zone izolate. Mentionam ca circulatia trenurilor va fi adaptata conditiilor meteo extreme si pe parcursul zilei de JOI. Se intervine constant cu utilaje si echipaje feroviare pe raza Regionalelor Bucuresti, Galati, Constanta", a precizat compania de stat.

Cea mai grava situatie este pe ruta Bucuresti - Constanta, unde trenurile circula doar cu locomotive Diesel, din cauza pericolului formarii sulurilor de zapada.

Compania a programat, joi, cinci curse intre Bucuresti si Constanta si retur.

"Asa cum s-a intamplat zilele anterioare, si astazi ne vom organiza unde va fi necesar astfel incat pasagerii sa primeasca ceai cald, cafea, sandvisuri, in functie de posibilitatile din teren", a precizat CFR Calatori.

Pentru companie, prioritatea este de a asigura calatorilor un transport fara riscuri si de a realiza legaturi intre marile orase pe magistrale.

CFR Calatori avertizeaza, totusi, ca unele curse pot inregistra intarzieri la destinatie, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.